OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har ca 30 000 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.
Inom kommunen jobbar ca 2 500 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. Vill du bli en av oss?
Vill du vara med och arbeta i en kommun som förstår måltidens värde? Vi har en kostpolicy, central kostorganisation och håller på att bygga fler tillagningskök.
I Ronneby värnar vi om miljön. Vi satsar på maten med ekologiska och klimatsmarta val som naturliga inslag på menyn. Vi lagar mycket mat från grunden och har som mål att öka den ekologiska andelen livsmedel till 50% samt minska svinnet och vårt klimatavtryck. Vi utvecklar oss mot att servera säsongsanpassad, genomtänkt och varierad mat gjord på färska råvaror med hög kvalitet samt att bemöta våra gäster med en god service och gott bemötande. Nu satsar vi på att förbättra måltiderna, servicen och tillagningsmetoderna och du kommer bli en viktig pusselbit i den utvecklingen.
Kostenheten består idag av 39 kök med 1-25 medarbetare i varje kök, totalt ca 110 personer. Vi har tillagningskök på de flesta förskolor, 4 omsorgsboende med egen tillagning och 3 större tillagningskök som levererar mat till förskolor, skolor samt vård- och omsorg. Totalt serverar vi ca 6000 portioner/dag.
Vi vill göra ett positivt avtryck - vill du vara med?
ARBETSUPPGIFTER
Din placering blir i köket på Lindebo, som är ett vård och omsorgsboende. Här tillagar vi dagligen frukost, lunch och middag. Vi serverar ca 40 portioner på boendet och har 20 portioner lunch som utskick till ordinärt boende. Vi tillhandahåller även dagligvaror och melliskasse till avdelningarna på boendet. Du kommer ingå i ett team med tre personer. Ni utgår från centrala matsedeln på lunchen men skriver er egen alternativrätt, vi serverar 2 olika rätter varje dag till lunch. Ni skriver egen matsedel för vad som serveras till middag.
Arbetsuppgifterna består av daglig matlagning inklusive specialkost, kvalitetssäkring av maten och beställningar. Även fakturahantering, egenkontroll och övriga förekommande sysslor i kök och restaurang såsom t ex. disk och städ ingår.
Du kommer vara med och utveckla verksamheten, se till att uppsatta mål uppnås och riktlinjer följs samt bidra till och arbeta för en god arbetsmiljö.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad kock eller har erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du är flexibel, har ett genuint intresse för måltiden och trivs med att möta våra seniorer i deras vardag.
Du har förmågan att vara självgående och ta ansvar samtidigt som du bidrar till gott samarbete i ditt team. Du har en god känsla för service och tar ansvar för ditt förhållningssätt i dialog med kollegor, gäster, leverantörer m.fl.
Du ska ha goda kunskaper om storköksproduktion, specialkost, relevant lagstiftning, egenkontroll och köksekonomi samt ha god datorvana.
Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
För anställningen kommer krävas ett utdrag ut belastningsregistret
ÖVRIGT
Vi arbetar för en jämn fördelning av kvinnor och män och ser gärna en spridning i ålder, etnisk och kulturell bakgrund bland personalen. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling!
Du söker tjänsten hos oss genom länken i denna annons.
Obs! skicka INTE din ansökan via e-post eller brev.