OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Per Brahegymnasiet
Vill du ha ett av de viktigaste och roligaste uppdragen som finns? Hos oss får du inspirera till ett lustfyllt lärande – varje dag, hela vägen. Vi kallar det lärglädje.
Välkommen till oss
Per Brahegymnasiet är en skola som vilar på en historisk grund och som värnar om sina traditioner men som också är innovativ och nytänkande. Här blandas estetiskt och teoretiskt, olika kulturer och bakgrund och vi tror att olikheterna skapar kreativitet. Skolan ligger centralt i Jönköping med ca 1300 elever och 140 medarbetare. Våra högskoleförberedande utbildningar är EK, ES, HU, IB, NA och SA. Skolan är organiserad i fyra rektorsområden med gemensamma stödfunktioner.
Här får du en arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare, där vi arbetar efter våra kärnvärden gemenskap, engagemang och nytänkande. Vi är måna om varandra och arbetar för att skapa en arbetsplats där vi alla trivs och utvecklas.
Ditt nya arbete
Ditt nya arbete innebär matlagning från grunden och tillagning av både vegetariskt och specialkost.
I arbetet ingår även att göra viss varubeställning, egenkontroll, delaktighet i skolans kafé.
I övrigt förekommande arbetsuppgifter inom storkök så som disk, städ och servering. Vi tillagar och serverar dagligen cirka 1100 portioner lunch till skolans elever och vi har ett stort engagemang i allt vi gör.
Vi har höga ambitioner och vi lagar det mesta från grunden och vi sätter alltid våra gäster i fokus.
Vi har som mål att servera en vällagad, näringsriktig skolmat och vi arbetar mycket med det vegetariska alternativet och att hålla ner vårat matsvinn.
Hela måltidsverksamheten ska genomsyras av god kvalitet, matglädje, hållbarhetstänk om miljön samt en god service och gemenskap.
Din kompetens
Du har kockutbildning och med fördel erfarenhet från storkök eller restaurang. Har du ett genuint intresse och känsla för matlagning, och vill vara med och fortsätta pröva samt utveckla nyheter/metoder kan du vara just den vi söker! Du ska vara väl insatt i livsmedelslagstiftningen och ha god kompetens inom specialkost. Datorvana krävs då näringsvärdesberäkning, beställning och ekonomisk redovisning sker via dator. Vi använder kostdataprogrammet Matilda från FOOD it.
Den vi söker ska ha en yrkesstolthet och brinna för att laga god mat till sina gäster. Som person ska du vara kreativ, positiv, kompetent, lyhörd och en god kommunikatör. Du sätter självklart alltid dina gäster (eleverna) i centrum och ska ha lätt för att samarbeta. Med kvalitet och ekonomisk medvetenhet ser du möjlighet att driva och utveckla verksamheten mot framtida mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.
Bra att veta
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/) och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Vi önskar även att du uppger minst två referenser.
Urval och intervjuer kan komma ske före ansökningstiden har gått ut, så tveka inte att inkomma med din ansökan!
Vill du veta mer?
Fredrik Reingård, kökschef - tfn 036-106309 alt. fredrik.reingard@jonkoping.se
Fackliga företrädare (http://www.jonkoping.se/fackligaubf)
Välkommen med din ansökan. Tillsammans skapar vi lärglädje!
Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.