OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.
Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Regional utveckling utgör tillsammans med hälso- och sjukvård och tandvård regionens tre kärnverksamheter. Förvaltningen har en bred verksamhet som omfattar tillväxt, kollektivtrafik och infrastruktur, miljö och hållbarhet, kultur, folkbildning, folkhälsa samt internationellt samarbete.
Hola Folkhögskola ligger vid Ångermanälvens strand, 25 km norr om Kramfors, i samhället Prästmon med 8 min till Höga Kusten Airport och tågstationen Västerasby som är närmsta resecentrum.
.
Nu söker vi på Hola Folkhögskola en kock som vill axla köksansvaret hos oss. Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.
Som köksansvarig på Hola Folkhögskola skall du inspirera och leda ditt team där serviceanda och lagarbete står i centrum. Du ska tillsammans med teamet i köket planera, bereda och tillaga husmanskost, á la carte, salladsbuffé, specialkost och bakning Självklart är du också en del i alla vanliga kök- och restauranguppgifter som ex. disk och daglig rengöring av kök.
Köksansvarig ansvarar för att regelverket kring mathantering och hygien följs. Andra uppgifter som du som ansvarig bör vara förtrogen med är bemanningsplanering, matkalkylering, inköp samt ta emot, kontrollera och packa upp leveranser av varor och livsmedel. Du skapar hållbara rätter utifrån trender, säsong och gästernas preferenser, där maten lagas i huvudsak från grunden och med bra råvaror.
Köket på Hola folkhögskola har under våren 2020 helrenoverats med nya ytskikt, höj- och sänkbara arbetsbänkar och helt ny utrustning så som nya ugnar och kyl- och frysutrymmen vilket gör att vi kan erbjuda en modern och funktionell arbetsmiljö.
Tjänsten kräver att du har dokumenterad kock-, restaurang- och/eller storhushållsutbildning samt goda kunskaper i livsmedelslagstiftning. Vi förutsätter att du har aktuell utbildning i HACCP och livsmedelshygien
Vi söker en person med flerårig erfarenhet av att leda köksarbete. Du är van att ha dator som ett arbetsverktyg för att t.ex. göra livsmedelsinköp via E-handel. Goda kunskaper inom specialkost är meriterande.
Du har ett positivt förhållningssätt mot gäster och kollegor och förstår att ditt engagemang har stor betydelse för såväl kökets medarbetare som våra gäster, deras matupplevelse och därmed vår utveckling.
Vi vill självklart att du har ett genuint intresse för mat, är kreativ och servicemedveten. Du inser och förstår vikten av att ständigt vara i utveckling. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.
Vi har förmånen att jobba i en vacker arbetsmiljö på landet men läget gör också att det är en fördel att ha körkort och tillgång till bil. Kvälls- och helgarbete förekommer och då är kollektivtrafiken begränsad.
Varmt välkommen med din ansökan!