OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera välsmakande och näringsriktiga måltider till kommunens kärnverksamheter. Vi utför detta med etiska och miljömässiga värderingar, på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet
I Piteå kommuns förskolor, skolor och inom äldreomsorgen produceras ca
11 500 portioner varje dag. Måltidsservice arbetar med utgångspunkt från de kostpolitiska riktlinjer som är beslutade, samt mot Piteå kommuns och verksamhetens uppsatta mål.
Köket i Jävre är ett modernt tillagningskök där det dagligen serveras frukost, lunch och mellanmål till ca 100 barn, elever och personal i förskola och skola. I köket arbetar man två personer i nära samarbete med den pedagogiska verksamheten, liksom städpersonalen.
Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att vara behjälplig med att tillaga och servera dagens lunchalternativ, tillreda en varierad salladsbuffé samt tillreda/förbereda frukost och mellanmål. Till samtliga måltider ska även ett utbud anpassat för eventuella allergiker tillredas. Du ansvarar för en säker livsmedelshantering samt för egenkontroll, god hygien, disk och städ i kök och matsal. Städning av en förskoleavdelning enligt gällande städplan igår i tjänsten. Beställning av varor i e-handel efter gällande avtal och inom ramen för fastställd budget kan ingå. I det dagliga arbetet sker dialog med såväl pedagoger som barn; ett gott bemötande är därför betydelsefullt.
Kvalifikationer
Restaurangutbildning på gymnasienivå eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig och/eller har dokumenterad erfarenhet som kock inom storkök och/eller restaurang. Tillräckliga kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, för säker hantering i storkök. Arbetet ställer krav på god fysik i form av styrka, kondition och rörlighet. Datakunskaper och kunskap i program som används i yrket är meriterande.
Kunskap om
• Det varma köket, med inriktning mat lagad från grunden
• Råvaror
• Specialkost
• Egenkontroll, hygien, städning
• Ergonomiskt arbete i verksamheten
• Hur man använder maskiner inom storkök
Personlig lämplighet
Du har förmåga att anpassa arbetet efter verksamhetens behov och har en helhetssyn på uppdraget. Du är professionell och serviceinriktad samt lyhörd för gästernas önskemål. Du är van att organisera och utföra ditt arbete självständigt men även att samarbeta med kollega i köket och bidra aktivt till ett gott arbetsklimat samt till erfarenhetsutbyte både inom arbetsgruppen och med andra yrkesgrupper.
Mer information och kontakt
Semestertjänst mån-fre. Heltidsmått 25 timmar/vecka.
Semestertjänst innebär att arbete utförs enligt gällande schema.
Tillträde 12/8 eller efter överenskommelse.
Provanställning kan ev. tillämpas.
För ytterligare information kontakta:
Petra Rankvist, enhetschef 0911- 69 65 07
Linda Danielsson, Kommunal 010-4429904