OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Du vill göra skillnad och vara med när vi formar framtiden. Hos oss får du förtroende, utvecklingsmöjligheter och kunniga kollegor. Vi arbetar tillsammans och är övertygade om att alla människor vill och kan lära.
Du kommer ingå i den centrala organisationen för Kost, lokalvård och vaktmästeri i Grundskoleförvaltningen som är uppdelat i 14 områden med en enhetschef per område. I varje område finns köksmästare som arbetsleder och stöttar dig i det dagliga arbetet. Din placering kommer vara på Engelbrektskolan där det går elever från årskurs F-9. I köket tillagas och serveras ca 750 portioner. Du kommer att arbeta tillsammans i en grupp bestående av sju kökspersonal där en av dessa är köksmästare. Ni gör alla arbetsuppgifter som förekommer i köket och kan ibland täcka upp vid sjukfrånvaro i andra kök i området.
Hos oss präglas arbetskulturen av professionalism, öppenhet, kamratskap och yrkesstolthet. Vi är en organisation som lär av varandra och arbetar som ett lag genom stöttning och genom att dela kunskap och erfarenheter med varandra.
Som kock förbereder, planerar och tillagar du dagligen god och näringsriktig mat samt specialkost från grunden till små och stora gäster utifrån planerad matsedel i kostdataprogrammet Matilda. Arbetet inkluderar även bakning. Du kan aktivt påverka förvaltningens matsedel genom att föra vidare tankar och förslag till representanten i ditt område som är med och centralt utvecklar matsedeln. Du arbetar aktivt för minskat matsvinn. Du förväntas kunna genomföra alla förekommande arbetsuppgifter i köket och rotera mellan olika stationer och ansvarsområden.
I ditt arbete utför du dagligen kvalitetskontroll och kvalitetssäkrar livsmedel och köksutrymmen genom att följa rutiner och egenkontrollprogram. Du bedömer risker i arbetsmiljön och tar hänsyn till livsmedelshygien. Att städa, diska och hålla ordning på köksutrustning ingår också i arbetsuppgifterna. Arbetstiderna är förlagda dagtid, måndag till fredag.
Du som söker ska ha gymnasial kockutbildning alternativt lärlingsutbildning till kock eller motsvarande utbildning mot restaurang- och storkök. Du förväntas självständigt kunna utföra samtliga kockuppgifter och ska ha dokumenterad erfarenhet av arbete som kock, från exempelvis förskola, skola eller restaurang. Då tjänsten består av både dokumentation och kommunikation behöver du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Vi ser gärna att du har kunskap om och erfarenhet av specialkost.
Då vi lägger stor vikt vid att maten som vi tillagar är god, näringsriktig, tar hänsyn till miljö och klimat samt är säker vad gäller hygien och specialkost är det viktigt att du har hög kvalitetsmedvetenhet. Som person är du självgående och har en förmåga att strukturera ditt arbete både enskilt och tillsammans med andra. Du har inte några problem med att göra omprioriteringar och fatta beslut vid oförutsedda händelser. Du kommer träffa många människor under din arbetsdag och därför är det viktigt att du har ett positivt bemötande gentemot din omgivning och ett serviceinriktat förhållningssätt. Vi tillsammans skapar förutsättningar för personal och barns upplevelse av trygghet och studiero.
Läs mer om samt se en film om hur det är att
Arbeta som kock i Borås Stad.
Läs mer om
Borås stad som arbetsgivare och våra personalförmåner.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta rekryterande chef.