OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Om oss
Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stöttar barn 13-19 år vars föräldrar har en psykisk sjukdom, missbruk eller blir utsatta för våld. Vi vänder oss till ungdomar från hela Sverige.
Helglägerverksamheten riktar sig till ungdomar som har ett behov av att komma hemifrån. Vi erbjuder dem sex läger per år i en miljö som erbjuder trygghet, värme och skratt.
Beskrivning av uppdrag
Under hösten 2024 och våren 2025 har vi läger på en lägergård i Skåne. Ett läger är från lördag till söndag. Under de olika lägertillfällena har vi olika teman som vi arbetar kring. Under lägrets gång gör vi många olika aktiviteter som till exempel att klä ut oss, leka lekar och fira högtider.
Som kock kommer du laga mat till cirka 20-30 personer. Du kommer laga lunch och middag på lördagen och enklare frukost och lunch på söndagen. Du kommer tillsammans med projektledaren ta fram en meny enligt dina idéer men du behöver ha i åtanke att det är en meny för ungdomar. I arbetet ingår inför varje läger ett par timmars planering av meny och inköp.
Att arbeta i köket på läger är väldigt speciellt, ungdomarna kommer att röra sig mycket kring köket och vara nyfikna på både dig och maten du lagar. Ibland kanske de även kommer att hjälpa till, det är en förutsättning att du klarar av att arbeta trots att det är mycket liv och rörelse och ibland hög ljudvolym.
Som kock är du med och förändrar unga människors liv, många av ungdomarna vi möter får sällan lagad mat hemma och här är du med och bidrar till att skapa känslan av trygghet, att bli omhändertagen och positiva upplevelser kring måltider.
Vad vi erbjuder
Handledning från lägerchef under lägrets gång
Vi betalar alla resor till/från lägret samt mat och logi
Möjlighet till fortsatt engagemang i föreningen
Del i en gemenskap som är svår att förklara i ord
Du som söker:
Om du själv identifierar dig som ett maskrosbarn så har du bearbetat dina erfarenheter och mår så pass bra idag att du har förmåga att hålla distansen till dina egna känslor och upplevelser. Har verktyg för att hantera dem då du kommer vara i en miljö där mycket minnen och känslor kan väckas.
Är en bra förebild för våra ungdomar, vår gård är drog- och alkoholfri.
Är flexibel och osjälvisk – du är beredd att ta dig an alla de uppgifter som ingår i uppdraget som kock och kan samarbeta.
Är stresstålig och beredd att hugga i
Är beredd att leva tätt inpå människor i ett kollektiv.
Kan arbeta på alla sex läger
Det är meriterande om du:
Har arbetat med menysättning, inköp och budgetering tidigare
Har arbetat i storkök tidigare
Har körkort och/eller egen bil
Under hösten 2024 är första lägret planerat i september följt av ett i oktober och ett i november
Ersättningen per läger är 3500kr
ANSÖKAN - Ansökan med cv och personligt brev med svar på våra frågor skickas till jobba@maskrosbarn.org
Varför söker du arbetet som kock på helgläger hos oss?
Vilka egenskaper har du som kan bidra till rollen?
Skicka in din ansökan så snart som möjligt men senast 4 juni 2024. Intervjuer sker löpande!
Kontaktpersoner på detta företaget
Chef Påverkansarbete Sandra Patel Seropian
073-0812203
Chef för lägerverksamheten Denise Madsen
0704332523
projektledare Mia Körsner
0763408040