OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi söker en kock till Kanten Café och bar. Det ligger i Hunnebostrand och vi har öppet varje dag från midsommar till två veckor in i aug. Boende finnes i närheten.
Det finns mycket att säga den 25åriga baren. Men det viktigaste är att alla är välkomna. Gammal som ung i overall eller frack.
Om man tar det från början så flyttade min farmor och farfar till Hunnebostrand när min pappa var 17 år. De tog över Hotell Gästis och hade en av de första rockscenerna och nattklubbarna på västkusten. Jag döptes där och ammades bakom baren. Det har varit otaliga restauranger i familjen men när jag var 16 år öppnade Kanten. Jag stod i köket som också levererade glass till obeslutsamma barn.
Av Kantens 25 år har jag varit delaktig runt 17år. Som kock, bartender, städare, snickare, diskare, artistbokare, dj, vakt, totalansvarig osv.
2014 blev jag ensamstående med en liten flicka som nu är sju år. Jag lämnade restaurangbranschen men är nu tillbaka på Kanten, som jag äger själv sen ett år tillbaka. Hur kan man driva en nöjeskrog som har öppet på sommaren när mitt barn har sommarlov? Det är genom bra planering och rätta människor på plats. Får inte glömma ett stort nätverk som hjälper till på hemmaplan.
Jag drivs inte av vinst, självklart måste det vara ett väl fungerande företag, men jag drivs av att skapa ”en positiv känsla man aldrig glömmer ” som också är ledorden för krogen.
Och hur gör man det? Det viktigaste är vi som möter gästerna. Mår vi bra och trivs så sprids det vidare till alla. Men också att använda alla sinnen.
Smak – Leverera gott vin och öl, härliga drinkar, fantastiskt kaffe, mat som uppskattas m.m.
Doft – Det vi gör doftar gott men också blommor och doftessenser
Ljud – Mycket live musik och Dj:s. Även att fånga upp alla gästers olika musiksmak och inte snö in på en viss musikstil. Utan glad bred musik som folk känner igen, som inte är helt sönderspelat : )
Känsel – Allt från att basen skall kännas i kroppen till bra materialval på glas och bord.
Syn – Solen går ner i havet framför vår brygga. Vi har mycket växter och härliga färger med karibiska influenser som är genomgående för hela restaurangen. Kuddar, ljus och sådant pyssel. Designen på menyer, reklam, kläder m.m.
Kostcirkeln och att uppleva Kanten. Vi öppnar 11:30 och stänger 03:00 de flesta dagarna. Då det är långa öppettider så önskar sig gästen olika saker vid olika tider. Så kanten måste vara olika saker på olika tider. Det kallas transforming. Så vi har gjort en typ av kostcirkel för vad vi fokuserar på och levererar. Det är fem olika delar. 12-15, 15-18 osv till 03. Vilken slags musik som spelas till vilken mat eller dryck vi fokuserar på. Även belysning, volym, artisteri m.m.
Så vi bygger upp en härlig stämning från start till mål. Jag brukar säga att vi börjar bygga upp för fest redan 12:00
Att jobba på Kanten. Det är från början en liten bar som har blivit rätt så stor. Nu har vi ett extra kök och förråd i en lokal bredvid. Men nere på Kanten är det fortfarande rätt så litet men med stort tryck mitt i sommaren. Då jag själv har jobbat överallt så vet jag hur det fungerar. Så vi anpassar meny och hur allt fungerar efter de förutsättningar vi har. Och det som är det viktigaste är samarbete mellan stationerna. Vi är ett gäng som tillsammans skall ro skeppet och är det extra mycket i köket så hjälper man till lite extra där eller tvärtom. Och när vi gör det skapar vi ett starkt band till varandra och får kompisar för livet. Och det är så jag önskar att det skall vara. / Joakim Lundin