Arbetsbeskrivning
Stiftelsen Jamtli, Jämtlands läns museum, kan beskrivas som tre museer på en plats. Här finns friluftsmuseet med djur, kulturhistoriska hus och jordbruk, länsmuseets kulturhistoriska utställningar och Nationalmuseum Jamtli, som drivs i samverkan med Nationalmuseum i Stockholm.
Jamtli har nära 100 medarbetare och bedriver en bred museal verksamhet med samlingsförvaltning, konst- och kulturarvspedagogiska program, arkeologiskt och byggnadsantikvariskt arbete i hela Jämtlands län, utställningar och evenemangsdagar. Här finns också butiker, kaféer och ett vandrarhem. Särskilt sommartid är Jamtli en välbesökt turistattraktion i Östersund.
Kock till Restaurang Hov
Anrika Restaurang Hov skall vakna till liv igen. Mitt i friluftsmuseet på Jamtli, strax utanför Östersunds stadskärna, finns Hov, en restaurang som har en över 100-årig historia. Restaurang Hov har haft stor bredd av besökare: barnfamiljer för lunch, konferensdeltagare för både fika och lunch, bröllop, fester och naturligtvis ett traditionellt julbord. I lokalerna finns en större festvåning med plats för 120 sittande gäster och en mindre med plats för 20 sittande. I entréplanet finns det salonger med plats för ytterligare 80 sittande gäster och en veranda som vetter ut mot Hovterrassen, där det under sommaren är en uteservering med utsikt över Hovparken och Frösön.
Jamtli strävar efter att den mat som serveras inom Jamtlis område och i Jamtlis lokaler ska främja regionens mathistoria och matproduktion. Ord som hållbarhet, närproducerat och tradition ska vara ledstjärnor i arbetet i Jamtlis serveringar. Att servera mat är inte bara en servicefunktion utan även ett tillfälle att utbilda i både hållbarhet och historia, och inte minst ett sätt att föra traditioner vidare.
Om tjänsten
Som kock på Restaurang Hov är du en del av Jamtlis verksamhet. Tjänsten ingår i avdelningen Service & Värdskap, som också innefattar Jamtli Vandrarhem, Jamtli Butik, Konferens & Bokning, reception och museivärdar. Det är inom den avdelningen det mesta av samarbetet sker, men samarbete sker såklart även med övriga avdelningar inom organisationen, t. ex. med trädgårdsmästaren för att tillsammans ta fram grönsaker och växter att använda i matlagningen.
Vem är du?
Huvuddelen av arbetet utförs i köket som glad matlagare och kock, och du älskar att laga och servera god mat med hög kvalitet. Du brinner för matlagning som hantverk och har god erfarenhet från liknande arbeten, du förstår att vårda återkommande besökare och gäster.
Du har erfarenhet av att laga mat för stora och små sällskap och att självständigt planera och lägga upp arebtspasset.
Tjänstens omfattning
Tillsvidareanställning på heltid eller deltid beroende på den sökandes kvalifikationer eller önskemål.
Arbetstiden är efter schema, dagtid, kvällstid och helger.
Sista ansökningsdag: 31 maj.
Löpande urval sker under ansökningstiden så vänta inte med din ansökan.
Skicka din ansökan med personligt brev och CV till: info@jamtli.com
Tillträde och lön
Efter överenskommelse.
Vill du veta mer, kontakta:
Ann Svensson 063-15 01 05, ann.svensson@jamtli.com
alt.
Henrik Hvilvald, Avdelningschef Service & Värdskap 063-15 01 25, henrik.hvilvald@jamtli.com
Fackliga företrädare:
Kommunal: Krister Lundström 063-15 01 39
Vision: Mona Karlström 063-15 01 00
Inför rekryteringen har Stiftelsen Jamtli tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediasäljare.