OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Tillsammans bygger vi Piteå. Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. I arbetet för ett attraktivt och hållbart samhälle erbjuder Piteå kommun följande tjänst:
Uppdrag
Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera näringsriktiga, kvalitetssäkrade och välsmakande måltider till kommunens kärnverksamheter. Vi utför detta med etiska och miljömässiga värderingar på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet.
I Piteå kommuns förskolor, skolor och inom äldreomsorgen produceras ca 10 000 portioner/dag.
Rosviks förskolekök är ett slutberedningskök där det dagligen serveras frukost, lunch och mellanmål till ca 72 förskolebarn och personal. Förskolan har 4 avdelningar som äter i två torg. I köket på Rosviks förskola arbetar man ensam men i nära samarbete med den pedagogiska verksamheten liksom städet.
Arbetsuppgifter/arbetsbeskrivning
I arbetsuppgifterna ingår att slutbereda och servera dagens lunchalternativ, tillreda en varierad salladsbuffé samt tillreda/förbereda och servera frukost och mellanmål. Till samtliga måltider ska även ett utbud anpassat för allergiker tillredas och serveras. Du ansvarar för en säker livsmedelshantering samt för egenkontroll, god hygien, disk och städ i köket. Vidare ingår beställning av mat från produktionsköket samt beställning av varor i e-handel efter gällande avtal och inom ramen för fastställd budget. I det dagliga arbetet sker dialog med såväl pedagoger som barn; ett gott bemötande är därför betydelsefullt.
Kvalifikationer
Restaurangutbildning på gymnasienivå eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig och/eller att du har dokumenterad erfarenhet som kock inom storkök och/eller restaurang. Tillräckliga kunskaper i svenska, både i tal och i skrift, för säker hantering i storkök. Goda kunskaper inom data och de program som används i arbetet är meriterande. Köksarbete är ett fysiskt och ibland tungt arbete och ställer därför krav på god fysik.
Du har god kunskap om:
• Slutberedning
• Råvaror
• Specialkost
• Hygien
• Egenkontroll
• Städ
• Ergonomiskt arbete i verksamheten
• Storköksutrustning
Personlig lämplighet
Du har förmåga att anpassa arbetet efter verksamhetens behov och har en helhetssyn på uppdraget. Du följer de kostpolitiska riktlinjerna och gällande rutiner samt arbetar mot uppsatta mål. Du är professionell och serviceinriktad samt lyhörd för gästernas önskemål. Du är van att organisera och utföra ditt arbete självständigt och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat samt till erfarenhetsutbyte både inom arbetsgruppen och med andra yrkesgrupper.
Mer information och kontakt
Semestertjänst mån-fre. Heltidsmått 40 timmar/vecka.
Semestertjänst innebär att arbete utförs enligt gällande schema.
Tillträde 1 juni 2022 eller enligt överenskommelse.
För ytterligare information kontakta:
Maria Salomonsson, enhetschef, 0911- 69 71 65
Facklig företrädare:
Veronica Öhlund, Kommunal 010 - 44 29 904