Kock sökes till hållbar restaurang på Kosteröarna

Kock sökes till hållbar restaurang på Kosteröarna

Arbetsbeskrivning

Kosters Trädgårdars Kooperativ driver restaurang och bageri med fokus på hantverk, bra råvaror, hållbarhet och att ge inspiration till omställning. Detta gör vi mitt i Kosters Trädgårdars grönskande odlingar på ön Sydkoster utanför Strömstad.

Under sommarmånaderna har vi vår intensivaste period. Restaurangen håller öppet mycket och vi har många anställda på plats. Restaurangen har främst lunchservering, med ett fåtal rätter som är baserade på säsongens råvaror, i så hög grad som möjligt från vår trädgård. På helgkvällarna serverar vi uppskattade surdegspizzor och naturvin. Vi varierar menyerna varje vecka beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga. Resten av året är lugnare och det finns större utrymme för t.ex. kulturevenemang och fester. Utöver detta lagar vi också ofta mat till deltagare i trädgårdens kurser.

Vår vision
Vi är den självklara mötesplatsen och samarbetspartnern för de som vill vara med, uppleva och skapa en hållbar och inspirerande matkultur. Vi gör medvetna val och värnar om mathantverket. Vi förstår värdet av råvaror och kan med vår kunskap servera mat som gör jorden rikare och mer levande än hur vi fann den.
Tjänsten Kock
Du kommer arbeta i ett kök i nära relation med köksansvarig kock och trädgårdsmästarna som under säsongen levererar grödor. Din uppgift är att lyfta fram och förädla det trädgården odlat. Du är stresstålig och lägger stor vikt i kvalité och utseende på maten som går ut till gäst. Du tycker det är roligt att få vara kreativ och ta hand om de råvaror som trädgården levererar till köket dagligen. Du är flexibel och hjälpsam och tvekar inte att hoppa in där det behövs och kan se vad som behöver göras. Du har ansvar för att din arbetsstation är ren och är insatt i regler kring miljö och hälsa.
Dina arbetsuppgifter kan variera från planera och laga lunch där det finns mycket utrymme för kreativitet och ansvar. Maten behöver vara färgsprakande vacker och smakrik. Under högsäsongen har vi öppet 6 dagar i veckan och serverar även middag torsdag, fredag och lördag. Vissa kvällar lagar vi surdegspizza i vår stenugn, och då kan det ibland vara du som preppar smarriga toppings och sedan kastar degarna i luften för att servera Kosters bästa pizza!
Vem är du?
Vi söker dig som är driven och har passion för mat (till allra största del vegetarisk) och dryck producerat på ett hållbart sätt.
Du vill samarbeta med trädgården och utgå från vad som finns att skörda när du planerar menyer
Du är kreativ och ekonomiskt strategisk för att hålla nere råvarukostnader
Du har bra koll på livsmedelshygien
Du är självständig, trygg i din matlagning och har ett högt tempo
Du är utbildad kock eller har flera års erfarenhet från att jobba i restaurangkök
Du är lösningsorienterad och flexibel
Du tycker om att arbeta i grupp och du har en bra kommunikationsförmåga



Känner du igen dig i ovan beskrivning? Skicka då in din ansökan omgående då vi arbetar med löpande urval. Har du några frågor om tjänsten eller processen är du varmt välkommen att kontakta: Téa Schipper, jobb@kosterstradgardar.se


Praktiskt
Boende av enklare standard på Koster kan erbjudas om du inte hittar ett på egen hand. Det går att bo i Strömstad men i och med att det är en färjetur på 30-60 min mellan Strömstad och Koster får man då sova över på ön vissa dagar. Vi rekommenderar att bo på Koster.


Anställning
Säsongsanställning sommar 2022 80-100% (ca. 15 juni-september)

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Kosters Trädgårdars Kooperativ ek för Sydkoster
  • 2 platser
  • 11 dagar - upp till 3 månader
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 4 november 2021
  • Ansök senast: 30 april 2022

Postadress

Kosters Trädgårdar 2
Sydkoster, 45205

Liknande jobb


Kock

Kock

6 november 2024

6 november 2024