OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Om tjänsten
Vi söker någon som vill arbeta nära verksamheten vid vår Montessoriförskola som har ett eget tillagningskök. Här tillagas lunch och mellanmål förbereds dagligen med huvudsakligen ekologiska och kravmärkta råvaror.
Arbetsuppgifter:
Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa.
Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning.
Vi följer Huddinge kommuns policy om hållbar utveckling och ekologisk mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen görs efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan och ska anpassas utifrån alla barns behov..
Förskolan är belägen mellan Skogås och Trångsund I Huddinge kommun straxt söder om Stockholm. Vi består av flera arbetslag med 16 till 18 anställda och runt 60 till 70 barn.
En gång i månaden möts pedagoger och kökspersonal i ett gemensamt måltidsmöte för gemensam genomgång.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som har avslutad 3-årig (alt. 2-årig äldre) gymnasieutbildning på Restaurang- och livsmedelsprogrammet. Eftergymnasial utbildning till kock som bedöms som likvärdig.
Du bör ha några års erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök och behöver ha kunskaper om näringslära, specialkost och egenkontroll.
Som kock har du daglig kontakt med barn och personal. Det är därför viktigt att du har ett intresse, inte bara för mat, miljö och hälsa, utan även för barn och den pedagogiska verksamheten som bedrivs.
Som person är du idérik, ansvarsfull och har lätt för att skapa goda relationer. Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor.
Varmt välkommen med din ansökan!
Information om tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: 75% till 100% %
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• förbereda, tillaga, servera samt presentera all typ av mat på ett smakfullt och hygieniskt sätt
• ansvara för att maten håller god kvalitet och är anpassad för alla
• ansvara för köket och tillhörande utrymmen håller god ordning och kvalitet
• beställa varor enligt gällande upphandling samt utför ekonomiadministrativa uppgifter kopplade till varubeställning
• ansvarar för kökets egenkontrollprogram och för myndigheters tillsyner
• arbetar och dokumenterar i de verksamhetssystem som finns
• ansvara för att köket har en budget i balans
• delta i kökets kvalitetsutveckling