Arbetsbeskrivning
På Adolfsbergshemmets kök har vi ett skickligt team av kockar som varje dag gör våra gästers måltider mer meningsfulla, hälsosamma och färgglada. Tycker du som oss, att laga mat av bra råvaror från grunden och samtidigt bidra till ett positivt arbetsklimat är bland det roligaste och mest meningsfulla som finns? Då har du nu möjlighet att få bli en del av oss. Vi ser fram emot att välkomna dig in i vårt härliga team!
Om tjänsten
Vi söker nu en kock som vill komplettera vårt team på Adolfsbergsköket. I restaurangköket har vi idag 6 kockar som tillsammans bidrar till att förse våra matgäster med lunch, dessert och middag. Vi tillagar cirka 500 portioner dagligen. I köket strävar vi inte bara efter att tillfredsställa våra gästers smaklökar utan också att göra det med ett starkt engagemang och fokus på service. En andel av dessa portioner är specialkost, många med anpassad konsistens efter den enskildes behov. Portioner packas och skickas även till andra vård- och omsorgsverksamheter.
Lagarbete är en av våra nycklar till framgång och vi gör dagligen jobbet tillsammans. Vi tror på att mat ska vara både god och ansvarsfull, och därför arbetar vi aktivt med att minimera vår miljöpåverkan samtidigt som vi maximerar smaken och kvaliteten på våra rätter.
Exempel på arbetsuppgifter:
• beräknar och tillagar all typ av mat, inklusive specialkost, på ett näringsriktigt, smakfullt och hygieniskt sätt
• ansvarar för att köket och tillhörande utrymmen håller en god ordning och hygien
• ansvarar för ekonomiadministrativa uppgifter kopplade till varubeställning
• tillsammans med kollegor ansvarar du för att maten håller fullgod kvalitet och utför allt arbete i enlighet med verksamhetens egenkontrollprogram
• utför alla i köket förekommande arbetsuppgifter och deltar aktivt i kökets och restaurangens kvalitetsutveckling
Om arbetsplatsen
Vi i måltidsverksamheten förser skolor, gymnasier och vård- och omsorgsboenden med god, vällagad och säker mat. Vi lagar mat från grunden med råvaror av god kvalitet och vi arbetar för att minska matens klimat- och miljöpåverkan. Våra 260 medarbetare arbetar i 60 kök runt om i Örebro kommun. Gemensamt för oss i verksamheten är vår övertygelse om att måltider kan göra skillnad. Skillnad för hälsa och miljö, för våra elevers studieresultat och för vardagen för kommunens äldre. För att bidra till en hållbar framtid arbetar vi efter konceptet ”Smartare mat” som du kan läsa mer om här. Måltider i kommunens kök och serveringar - Örebro kommun - fördjupning (orebro.se)
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på www.orebro.se/jobb.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har stort engagemang och intresse av att utvecklas som kock. Som kock i vårt team bör du vara trygg, van att ta eget ansvar och ha lätt för att samarbeta med andra. Du har ett positivt förhållningssätt mot gäster och kollegor. Vi ser självklart att du har ett genuint intresse för mat och smaker och en vilja att bidra till arbetet med våra högt satta klimatmål. I rollen som kock behöver du behärska det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med medarbetare och kunder samt att du skriftligt kan dokumentera det som verksamheten kräver. Rollen kräver god datorvana då du bland annat kommer göra digitala beställningar, söka information på intranät samt recept i kostdatasystem.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• kockutbildning
• erfarenhet av att laga specialkost
Meriterande:
• erfarenhet av att arbeta i serviceyrken
• erfarenhet av att arbeta i digitala system t.ex. Raindance eller Mashie
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1
Övrig information
Som en del i urvalsprocessen kan vi komma att tillämpa tester.
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 1 december.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Kontaktpersoner på detta företaget
Peter Örbring, Enhetschef
019- 21 38 74
Kerstin Awad, Distriktsköterska
019-21 49 44
Eva Cading, Enhetschef Barn och familj
019-21 27 11
Ann-Sofie Vennerstrand, Rektor
019-21 20 52
Emelie Rådström Sipinen, Enhetschef
019-21 25 35
Peter Thermaenius, Rektor
070-631 44 90
Mona Hansen, Förskolechef
019-21 40 84
Johanna Gancarz, Utvecklingsledare
019-21 32 23
Mona Öhrn, Kontorschef
076-551 39 76
Anna Lorinius, Rektor
019-21 49 67