OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och forma framtidens måltider? Almby seniorkök, en del av Örebro kommuns måltidsverksamhet, söker nu en engagerad och erfaren kock som brinner för hållbar matlagning och teambildande. Vi erbjuder dig en unik möjlighet att bli en del av vårt engagerade team och bidra till att skapa matupplevelser av högsta kvalitet för våra seniorer och omsorgstagare.
Om tjänsten
Som kock i vår verksamhet blir du en del av ett team bestående av kökschef, kockar och biträden. I Almby seniorkök lagar vi så gott som all mat från grunden och strävar efter att laga mat med ett stort engagemang för både miljön och våra gästers behov. Vi tror på att mat ska vara både god och ansvarsfull, därför arbetar vi med att minimera vår miljöpåverkan samtidigt som vi maximerar smaker och kvaliteten på våra rätter. Vi tillagar och serverar måltider i vår restaurang samt levererar mat till andra vård- och omsorgsverksamheter inom Örebro kommun. Vår verksamhet pågår alla dagar i veckan, året runt, vilket innebär att vi behöver en engagerad, flexibel och pålitlig medarbetare.
Tjänsten är en semestertjänst.
Arbetsuppgifter
Som kock på Almby seniorkök kommer du att ha en varierad och stimulerande arbetsdag med ansvar för:
• tillagning av näringsriktiga och välsmakande måltider
• anpassning av kost för olika behov, inklusive mat som är konsistensanpassad
• alla i köket förekommande arbetsuppgifter
• deltagande i utveckling och förbättring av våra måltidskoncept
• samarbeta med kollegor och övrig personal för att säkerställa en hög kvalitet och service
Om arbetsplatsen
Måltidsverksamheten förser skolor, gymnasier och vård- och omsorgsboenden med god, vällagad och säker mat. Vi lagar mat från grunden med råvaror av god kvalitet och vi arbetar för att minska matens klimat- och miljöpåverkan. Våra 260 medarbetare arbetar i 60 kök runt om i Örebro kommun. Gemensamt jobbar vi efter vår övertygelse om att måltider kan göra skillnad. Skillnad för hälsa och miljö, för våra elevers studieresultat och för vardagen för kommunens äldre.
För att bidra till en hållbar framtid arbetar vi efter konceptet ”Smartare mat” som du kan läsa mer om här
Måltider i kommunens kök och serveringar - Örebro kommun - fördjupning (orebro.se)
Kvalifikationer
Som kock är du trygg och kan förhålla dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Du är stabil och lugn, vilket säkerställer att arbetet i köket fortlöper smidigt och effektivt även under högre tryck. Du är initiativtagande och van att ta eget ansvar och kan själv slutföra det du åtar dig att göra. Du har ett positivt förhållningssätt mot både gäster och kollegor och förstår att ditt engagemang har en avgörande betydelse för våra gäster, deras matupplevelse och vår utveckling. Du är kreativ och tycker om att utforska nya smaker och tekniker, vilket bidrar till att förnya våra rätter och ge våra gäster en unik matupplevelse.
En viktig del i uppdraget är att kommunicera med gott bemötande, det gör du genom att vara tillmötesgående gentemot personer i din omgivning och ge god service. Du har ett intresse och vilja att hjälpa andra. Vidare trivs du med att arbeta i team och ser samarbete som en nyckel till framgång. Rollen kräver att du är flexibel samt även att du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt.
Du behärskar det svenska språket på ett sätt som gör att du lätt kan kommunicera och anpassa ditt budskap gentemot kollegor och andra parter, samt att du skriftligen kan dokumentera det som verksamheten kräver.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Krav:
• har kockutbildning
• uppfyller grunduppdrag för kock enligt kommunens riktlinjer (bedömning görs av arbetsgivaren under pågående rekrytering)
• har god datorvana och behärskar svenska i både tal och skrift
Meriterande:
• erfarenhet av att tillaga konsistensanpassad kost
• erfarenhet av inköps- och faktureringssystem
• erfarenhet av kostdatasystem
• dokumenterad erfarenhet av arbete i storkök eller restaurangkök, gärna flerårig
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1
Arbetstiden: Schemaperiod på fem veckor, arbetstiden är förlagd dagtid samt med rullande helgtjänstgöring (varannan och var tredje helg)
Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb .
Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Är du den vi söker? Välkommen att skicka in din ansökan senast 3 juli. För mer information om tjänsten, kontakta Maria Liljekvist. Kontaktuppgifter finner du nedan i annonsen.
Vi ser fram emot din ansökan och att tillsammans med dig fortsätta utveckla och förbättra måltiderna för våra seniorer och andra omsorgstagare.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Kontaktpersoner på detta företaget
Peter Örbring, Enhetschef
019- 21 38 74
Kerstin Awad, Distriktsköterska
019-21 49 44
Eva Cading, Enhetschef Barn och familj
019-21 27 11
Ann-Sofie Vennerstrand, Rektor
019-21 20 52
Emelie Rådström Sipinen, Enhetschef
019-21 25 35
Peter Thermaenius, Rektor
070-631 44 90
Mona Hansen, Förskolechef
019-21 40 84
Johanna Gancarz, Utvecklingsledare
019-21 32 23
Mona Öhrn, Kontorschef
076-551 39 76
Anna Lorinius, Rektor
019-21 49 67