OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Arbetsplatsbeskrivning
Årstaskolan är en F-9 skola med 980 elever och 150 medarbetare.
Skolan har en medarbetargrupp med hög kompetensnivå och ett väl utbyggt elevhälsoteam som tar avstamp i ett tvärprofessionellt synsätt samt att elevhälsan startar i klassrummet.
Vår uttalade ambition är att vara en bra skola för alla de elever som går hos oss, med utgångspunkt i deras förutsättningar och behov. Våra ledord är höga förväntningar, synlighet, ledarskap och lärandekultur.
Vi har en skolmåltid med höga ambitioner, både vad gäller struktur, arbetsrutiner och att laga god och näringsriktig mat.
Arbetsbeskrivning
Vi har nu ett ledigt vikariat som kock fram till sommaren 2020 och söker dig, en erfaren, engagerad och positiv kock som älskar att laga god mat och trivs bland barn och att jobba i skolan.
Du kommer tillsammans med vår kökschef, 2 andra kockar och köksbiträden ansvara för att servera 1800 portioner mat varje dag. Vi följer förstås Stockholms Stads kostråd, lagar näringsriktig mat, men vi strävar också efter att laga mat från grunden - med nyttiga, ekologiska råvaror och med stor kulturell bredd.
Som kock i köket deltar du i arbetet med planering av meny, beställningar, specialkost. Du tar emot leveranser och ansvarar för att det är en god ordning i köket. Du skall även genomföra egenkontroll, disk och upplockning av matvaror.
Eleverna behöver bra mat för att klara skoldagen, men vi vill också ge dem goda matupplevelser, få eleverna att våga prova nya smaker och uppleva matglädje. Vi har höga förväntningar på dig och ditt engagemang och kan i gengäld lova dig ett mycket spännande uppdrag, där du kommer vara med och forma vår nya skola.
Kvalifikationer
Du har dokumenterad 3 årig utbildning som kock och har ett par års aktiv erfarenhet inom yrket.
Du tar egna initiativ och är en positiv person som har lätt att samarbeta med andra.
Du har god arbetsmoral, har lätt att samarbeta med kökschefen och att skapa trivsel i arbetsgruppen.
Du talar, skriver och läser flytande svenska.
Du är utbildad i HACCP, du är insatt i och följer livsmedelsverkets riktlinjer och har kunskap om hantering och tillagning av specialkost.
Du har erfarenhet och vana av att arbeta med egenkontroll, planering och uppföljning.
Du är en god organisatör, du är noggrann, ambitiös, kreativ och är van att arbeta under stressiga förhållanden
Du vågar pröva nya arbetssätt och metoder, tar egna initiativ och är delaktig i att utveckla kökets rutiner, arbetssätt och metoder.
Du är serviceinriktad och är bra på att kommunicera med kollegor och gäster.
Du har ett utvecklat ordningssinne och en god organisatorisk förmåga.
Du har flera års erfarenhet av att laga mat i storkök.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda annan personal i köket.
Det är meriterande om du även har arbetat i en restaurang utanför skolans värld.
Datavana är meriterande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Kontaktpersoner på detta företaget
Rektor Lennart Kågestam
HR-konsult Eva Åsander
08-508 11 519
Enhetschef, Ekonomienheten Gunilla Axenbo
HR-konsult Eliana Hjelm
08-508 117 23
HR-konsult Gunilla Dahl
08-508 117 38
Tf enhetschef Oskar Sevefjord
Per Hedlund-Andersson
0850844733
Per Hansson
076-120 37 02
Maja Velasco
076-120 37 03
Jessica Forsberg
0761224310