OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.
EKGÅRDEN är ett särskilt boende inom Äldreomsorgen med 60 lägenheter. Ekgården är beläget i en trivsam miljö i centrala Ekerö nära till allmänna kommunikationer. På Ekgården finns egen matproduktion.
Länk till Ekerö kommuns hemsida
Arbetsbeskrivning
Vi tror på dig och din förmåga – därför ger vi dig stort utrymme i din roll. Många som jobbar hos oss uppskattar förtroendet och ansvaret de får i vår kommun, eftersom det bidrar till mycket lärande och utveckling i vardagen. För att lyckas är du trygg i dig själv, ditt yrke och har förmågan att både ta för dig – och sätta gränser.
Vi söker en smaksäker kock på deltid, 90 procent, som är utbildad och välbekant med professionell matlagning och med god erfarenhet av specialkoster och konsistensanpassad kost, samt egenkontroll/HACCP från storkök inom vårdverksamheter anpassat för sjuka och äldre.
På Ekgården produceras totalt c:a 350-400 portioner per dag, fördelat mellan två rätter till lunch och två rätter till middag samt en dessert årets samtliga dagar. Vi följer svenska traditioner och uppmärksammar helgdagar med särskilda menyer samt serverar klassiska bufféer vid storhelger som midsommar och jul. Vi levererar varm mat internt till sju vårdavdelningar och externt till beställare som hemtjänst och dagverksamheter för äldre och funktionsnedsatta. Köket lagerhåller och skickar även livsmedel för frukost och mellanmål till vårdavdelningarna. På Ekgården finns även en restaurang med lunchservering och serveringstillstånd med plats för c:a 30 personer.
I köket lagas mat från grunden, huvudsakligen traditionell husmanskost med internationella inslag, med alla typer av allergi-, konsistens- och individanpassade koster. Vi tillämpar arbetsrotation på sex veckors rullande schema med tjänstgöring varannan helg (endast dagtid), vilket medför byte mellan olika arbetsstationer under en och samma arbetsdag, vilket ställer krav på ett flexibelt, välstrukturerat och livsmedelshygieniskt arbetssätt. Som kock krävs ett grundligt gastronomisk- och matlagningstekniskt kunnande, hög prestations- och planeringsförmåga samt bra samarbetsförmåga med övriga medarbetare i kök men även med andra yrkeskategorier och medarbetare i vården. Arbetsstationsansvar med viss handledning av köksbiträden samt utförandet av daglig egenkontroll, vissa enklare inköp och mottagande av externa och interna kostbeställningar ingår även i arbetsuppgifterna som kock.
Ekgårdens kök helrenoveras med planerad start under vintern 2019 och beräknas pågå till våren 2020 - du flyttar med oss till tillfälliga lokaler och tillbaka till Ekgårdens helrenoverade kök under 2020.
Kvalifikationer
För att du ska klara av uppdraget, ser vi gärna att du kan uppfylla följande kvalifikationer:
• Goda kunskaper i svenska språket
• Grundläggande datorkunskaper
• HACCP-utbildning
• 2-3 årig gymnasieutbildning - livsmedelsprogrammet, hotell- och restaurangskola eller motsvarande arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig
• Minst 2 års erfarenhet av arbete som kock inom restaurang- och/eller storkök
• Minst 1 års erfarenhet av arbete med klassisk svensk husmanskost
• Flerårig erfarenhet av arbete som kock inom äldreomsorg eller motsvarande
• Flerårig erfarenhet av arbete som kock från välrenommerade restauranger
• Erfarenhet av Aivo och/eller Mashie
Tillträde: 2019-06-24
Omfattning: Deltid, 90 procent (heltid enl. kollektivavtal 38,25 h/v)
Anställningsform: Visstid
Om Ekerö kommun
Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.
Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.
För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.
Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
Kontaktpersoner på detta företaget
Sektionschef Christina Almelund
08-560 391 00
Sektionschef Britt-Marie Fransson
08-560 391 64
Biträdande sektionschef Ulrika Kannebäck Hagala
08-560 392 26
Rektor Inga-Lill Håkansson
08-564 108 20
Biträdande rektor Marika Zetterberg
08-564 108 20
Margit Hammarström, Kommunal
08-12457783
Anna-Klara Essén, Förskolechef
0736604044
Eva Svensson, Lärarförbundet
08-12457382
Britt-Marie Fransson, Enhetschef
08-124 571 64
Louise Dagerholm, Biträdande enhetschef
08-124 572 26