OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Ditt uppdrag:
Tillsammans med kockar och biträden lagar du näringsrik mat från grunden. Ni lagar och hanterar dagligen cirka 500 portioner. I rollen ingår att hugga i där det behövs.
Du bereder och fyller på sallad och mat, diskar, lagar specialkost, planerar och skriver menyer samt gör beställningar och egenkontroll, du följer upp kvalitén och säkerheten av serverad mat.
Du är insatt i och håller dig uppdaterad gällande de lagar och förordningar som styr kökets verksamhet. Tillsammans med dina kollegor ansvar du för att utveckla och effektiviserar köket och dess rutiner. Det finnas stort utrymme att bidra med din kompetens och dina erfarenheter gällande matlagning.
Då du är en del av den pedagogiska verksamheten är det viktig att du är ute i matsalen under servering för att möta och hjälpa elever, samt arbetar du aktivt för att öka intresset för bra mat. Du arbetar även aktivt för att skapa en välkomnande matsal där såväl elever som anställda tycker det är roligt och välkomnande att komma till.
För denna tjänst krävs att du har:
- kockutbildning på gymnasial eller eftergymnasial nivå
- erfarenhet av arbete som kock
- kunskap om och erfarenhet av att laga specialkost
- erfarenhet av egenkontroll och kunskap i livsmedelshygien
- god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
Det är meriterande om du även har:
- erfarenhet av att arbetat i storkök/skolkök
- utbildning inom livsmedelshygien, storkök, specialkost, egenkontroll, HACCP eller andra liknande och relevanta utbildningar.
Tjänsten som söks är en Uppehållstjänst.
Viss intern vikarie verksamhet mellan våra enheter förekommer.