OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Dibber är en del av en utbildningskoncern som driver förskolor och skolor på flera ställen i världen utan vinstintresse. Dibber arbetar för att utveckla och driva de bästa förskolorna och skolorna, där barn känner sig värdefulla, föräldrarna upplever trygghet och medarbetarna får alla förutsättningar för att göra ett bra jobb. Dibbers vision är att vi vill få "världens viktigaste värden att växa", alltså våra barn och elever.
På sikt vill Dibber bli den ledande aktören i Europa och pågående etablering i Sverige är en del av den visionen. I Sverige är Dibber en koncern som bedriver ca 100 förskolor och skolor i ca 20 bolag.
Dibber Västra Mark förskola ligger i den västra delen av Örebro och rymmer ca 80 barn. Köket
lagar mat till husets barn och personal.
Inom Dibber arbetar våra kök med att förverkliga den goda måltiden som är ett kvalitetsverktyg för att ha
jämlik och god kvalitet.
Vi ser att man i största möjliga mån försöker jobba med svenskt kött och lokala råvaror och MSC märkt
fisk, samt att vi är återhållsamma med chark och nötkött av hälsomässiga- och miljömässiga skäl.
I våra kök lagas det mesta från grunden och du som kock förväntas arbeta nära den pedagogiska
verksamheten och vara en förebild för hälsofrämjande matvanor (Den Goda Måltiden) och samtidigt
utmana barnens perspektiv på mat. Du är självklart en nyckelperson för att säkerställa kvaliteten på
maten utifrån måltidsdokument, NKI (Nöjd Kund- Index) och livsmedelsverkets rekommendationer.
Du som person har lätt för att samarbeta i grupp och organisera din egen arbetsdag. Som en del av
Dibber förskolor är du med och ger våra barn en meningsfull och njutbar måltidsupplevelse. Genom att
vara den ledande förskoleaktören i Sverige så är vi med och påverkar framtidens samhälle. Du rapporterar till
rektor som är närmaste chef.
Arbetsuppgifter
Operativt planera och utföra arbetet inom verksamheten på ett sätt som motsvarar våra kvalitets och
lönsamhetskrav.
● Hålla en hög kvalitetsnivå som stämmer överens med vår matpolicy.
● Ansvara för den dagliga verksamheten i köket.
● Laga frukost, lunch och mellanmål i den mån de förekommer.
● Planering av måltider
● Inköp genom webbhandel, följa ramavtal.
● Svara i telefon och läsa/skicka mail.
● Menyplanering, kvalitetskontroll och ekonomi.
● Ansvara och följa egenkontrollprogrammet, innefattar städning, disk och underhåll av de
livsmedelslokaler som finns.
● Dagligt hållbarhetsarbete - svinn.
● Aktivt medverka i olika forum och utveckling inom skolrestaurangerna/förskolerestaurangerna.
● Aktivt medverka i olika sammanhang där måltiden är en del av den pedagogiska verksamheten.
● Sköta felanmälningar enligt rutin på enheten.
● Följa budget och de avtal vi har inom Dibber
Kvalifikationer
Restaurangutbildning samt praktisk erfarenhet från restaurangvärlden.
● Svenska i tal och skrift
● Datorvana
● Kunskap om egenkontroll
Personliga egenskaper
Vi söker nu dig som känner glädje över att laga mat. Du ska vara en ansvarsfull person som kan planera
din vecka utefter behovet av uppgifter. Barnen på förskolan är de främsta gästerna som äter maten
tillsammans med personalen. Barnen har intresse för vad som händer i köket och ställer ofta nyfikna
frågor varpå vi söker dig med en kommunikativ förmåga även gentemot barn. I köket blir det du som
ansvarar för ordning och reda.
Vi erbjuder
Arbete - dagtid måndag-fredag
● Arbetskläder
● Friskvård
● Personalstödsprogram
● Semester enligt kollektivavtal
Tillträde: efter överenskommelse.
Kontaktinformation
Karin Palmér, Rektor
Arbetsplats