OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kock med intresse för hållbarhet till Föräldrakooperativet Ängens förskola
Nu söker vi en ny kock till vår förskola Föräldrakooperativet Ängen.
Har du erfarenhet av att arbeta i restaurangkök och känner dig redo för nya utmaningar? Skulle du vilja ägna mer tid åt att laga få rätter med bra kvalitét?
Då kan det vara dig vi söker till vår fina förskola utanför Vintrosa!
Tillsammans med sju nyfikna, drivna och positiva medarbetare erbjuder vi dig ett uppdrag som kock för Föräldrakooperativet Änges förskola.
Förskolan ligger i en gammal kulturmiljö på landet, strax utanför Vintrosa, med en fantastisk inne- och utemiljö för våra 29 barn.
Föräldrakooperativet Ängen har funnits sedan 1994 och flyttade till nuvarande lokaler 2020. Lokalerna genomgick då en omfattande renovering och köket utrustades med storköksutrustning av hög kvalitét.
På förskolans utegård jobbar vi med odlingar i odlingslådor utifrån tanken att barnen får vara med från frö till skörd, där skörden sedan tillagas i vårt kök.
Arbetsuppgifter
Som kock på förskolan är du med och väcker barnens intresse för smaker och råvaror, skapar matglädje och trivsel. Måltiderna är en viktig del av dagen på förskolan och ditt arbete bidrar till livslånga positiva värderingar kring mat, miljö och hälsa. Förutom ditt viktiga uppdrag att laga god och näringsriktig mat, ansvarar du för menyplanering, beställningar, budget, egenkontroll och städning i köket.
Förskolan är KRAV-certifierad, vilket innebär ett stort fokus på bra råvaror, hållbar utveckling samt ekologisk och närproducerad mat, vilket speglar måltidernas innehåll. Matsedeln planeras efter Livsmedelverkets rekommendationer om bra mat i förskolan.
Vi arbetar aktivt med att minska matsvinnet och att använda oss av säsongsbaserade råvaror av hög kvalitét. Att i största möjliga mån laga mat från grunden är viktigt för oss, därtill baka bröd, som är en del i arbetet.
Kvalifikationer
Vi söker dig som älskar att laga mat från grunden, har erfarenhet av att leda och planera köksverksamhet och som brinner för för hållbar och näringsriktig mat. Du har kockutbildning eller likvärdig erfarenhet och behöver ha kunskaper om egenkontroll, livsmedelshygien och specialkost.
Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.
Övrig Information
Tjänsten är ett vikariat på ca 2 år
Tillträde Augusti eller enligt överenskommelse. Urvalet sker löpande och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Vid frågor kontaka Rektor Jenny Nilsson telefon 073 517 26 59
Eller mail: rektor@angen.nu
Kontaktpersoner på detta företaget
Emma Lord
070-2938205