Kock till Förskoleområde 7 i Bromma

Kock till Förskoleområde 7 i Bromma

Arbetsbeskrivning

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.



Beskrivning
Förskoleområde 7 består av 7 kommunala förskolor och en Introduktions/Öppen förskola belägna i Bromma Kyrka, Norra Ängby och Beckomberga.

Här finns vackra naturområden i närheten av naturreservatet Kyrksjön.

Ledningen består av rektor och två biträdande rektorer. Vi arbetar med Hållbar förskola som ett gemensamt övergripande tema i vårt område och kockarna har en viktig del i det här arbetet för att få en gemensam filosofi kring mat och måltidspedagogik. 

Vi söker en erfaren kock till en av förskolorna som ligger i Bromma kyrka.

Vi har egna kockar som lagar mat från grunden. Området arbetar med Stockholms stads matstrategi för förskola och som en del i det arbetet träffas stadsdelens kockar för gemensamma köksnätverk som är ett forum för kompetensutveckling och samarbete.

 

Arbetsuppgifter
Arbetsbeskrivning:
- Du planerar, tar emot, förbereder , tillagar från grunden.

- Du serverar näringsriktig, varierande, god och bra komponerande måltider utifrån stadens matstrategi och enhetens planerade matsedel.

- Du erbjuder en likvärdig special- och allergikost på ett säkert sätt.

 -Du presenterar maten på ett sätt som väcker barnens matlust och blir en källa till glädje. 


 -Som kock samverkar du med pedagogerna för en gemensam filosofi kring mat och att måltiden blir ett tillfälle för en lustfylld och trevligt tillfälle att kunna äta, prata och lära sig om mat.


 -Du planerar inköp och leveranser och gör beställningar via stadens e-handelsportal och ansvarar för att ta emot och hantera varuleveranserna. 


 -Beställning av de ekologiska varorna som har störst effekt ur miljö och hälsosynpunkt prioriteras.


 -Du ansvarar för att minska klimatpåverkan genom att erbjuda fler vegetariska måltider och genom framförhållning i menyplaneringen för att minska matsvinn.


 -Du ansvarar för hur matsvinn hanteras och utvecklar tillsammans med kollegor och ledning en hållbar och klimatsmart förskola.


 -Du ansvarar för god hygien och renlighet, att budgeten hålls och egenkontrollen genomförs.   Du rapporterar till miljöförvaltningen vid eventuell inspektion.


 - Du ansvarar för disk, rengöring av vitvaror och följer hygienrutiner i matsal och köksutrymmen.


  -Du ansvarar för att informera och kommunicera veckans matsedel samt specialkost och allergier till berörda.


 -Du ansvarar för att löpande utveckla din kunskap inom ditt verksamhetsområde och du håller dig informerad om nya regler och riktlinjer och deltar i enhetens köks och APT möte och stadsdelens köksnätverk och kompetensutvecklingsinsatser



Kvalifikationer
Gymnasieexamen från restaurang och livsmedelsprogrammet, yrkesutbildning ( YH) inom restaurang och livsmedel eller motsvarande.

Utbildning i livsmedelshygien- och livsmedels säkerhet/ HACCP ( lägst basutbildning ca 1 dag) som är aktuell och uppdaterad ( inte äldre än tre år) samt erfarenhet av tillämpning av detta system.

Aktuell och dokumenterad arbetslivserfarenhet ( minst 1 år) av att på heltid ha arbetat inom storkök/ skolrestauranger, förskola eller motsvarande verksamhet med tillagning, servering, livsmedelshygien, beställningar, menyplanering samt i övrigt förekommande delar som ingår i tjänsten.


God kunskap om allergier och specialkost, vegetarisk och vegansk mat och även hur olika diagnoser påverkar barns matupplevelse.


Du läser, pratar och skriver obehindrat på svenska.

 

Vi ser att du har följande förmågor och färdigheter:
Noggrann, du har förmågan att se detaljer. Grundlig i ditt sätt att planera, utföra uppgifter samt vid leverans.
Strukturerad, du planerar och organiserar ditt arbete på ett effektivt sätt.
Serviceinriktad, du är positiv, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Visar intresse , vilja och förmåga att hjälpa andra och är lösningsfokuserad.
God samarbetsförmåga, du bidrar till ett gott samarbete genom att ha ett öppet, tillmötesgående och problemlösande förhållningssätt. Bjuder in till dialog, lyssnar aktivt och anpassar kommunikationen utifrån rådande situation. Du kommunicerar tillsammans med pedagogerna kring måltiderna på förskolan. 
Självgående, du tar ansvar för ditt arbete. Strukturera och driver självständigt uppgifter vidare.
Kreativ, du kommer med nya ideér och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor.
Har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till nya resultat.

Villkor
Utbildad kock



Övrigt
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Intervjuer sker löpande men de flesta intervjuer vill vi försöka att lägga den 23/1

 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.



Webbplats: start.stockholm

Sammanfattning

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024