OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Nyköping ligger vid kusten en timme söder om Stockholm. I kommunen arbetar ca 4.500 personer för att uppfylla målen om service, professionellt bemötande och tillgänglighet samt möta de utmaningar som ställs på en region i stark tillväxt.
Mångfald gynnar utvecklingen. Vi eftersträvar därför en jämnare köns- och åldersfördelning samt varierad etnisk och kulturell bakgrund hos våra medarbetare.
Kommunen arbetar kontinuerligt med att ge alla arbetsplatser förutsättningar för ett medskapande och ett strukturerat arbetssätt. Vi lägger därför stor vikt vid att Du delar kommunens värdegrund och medarbetarpolicy.
I Nyköpings kommun satsar vi på hälsofrämjande insatser för våra medarbetare och har därför infört rökfri arbetstid.
I division Barn Utbildning Kultur arbetar ca 1 850 medarbetare mot målet ”Barn, utbildning och kulturs verksamheter är attraktiva, har god kvalitet och visar goda resultat”. I divisionen ingår förskolor, grundskolor, gymnasium, vuxenutbildning samt kultur och fritidsverksamhet.
ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att ingå i ett team bestående av ytterligare en kock och ett mottagningsbiträde.
Ni lagar mat för cirka 220 barn och 50 pedagoger. Tillagning sker i köket på Korvetten och den varma maten levereras sedan till Franciscus förskola som ligger i närheten.
Maten lagas från grunden med färska råvaror i vårt moderna kök där även allt bröd bakas.
Du kommer också att vara delaktig i det pedagogiska arbetet med barnen där ett utav våra mål är att gemensamma projekt skall kunna utgå från köket.
Vi vill också bevara en god matkultur, arbeta utifrån ett hållbart tänk, skapa goda och sunda matvanor och verka för ett positivt synsätt kring mat från världens alla hörn och rutiner runt alla matsituationer.
Vi kommer att utveckla förskolornas uteverksamhet där matlagning i skog och mark är ett populärt inslag i verksamheten. Här kommer du som kock att medverka.
Teamet ansvarar också för inköp till förskolan, felanmälan och en del andra uppdrag som ingår i helheten för skötseln av förskolan.
Vi vill att du är med och skapar glädje kring matsituationen på förskolan, det är här vi lägger grunden till att barnen får ett avslappnat och lustfyllt förhållande till mat längre fram i livet.
Barnen ska göras delaktiga i hela måltidsprocessen. Genom att barnen dukar, tar mat själva och källsorterar stärker barnen sin självkänsla, tilltro till sin egen förmåga och förståelse för miljön.
KVALIFIKATIONER
Kockutbildning.
Vi söker dig som;
Har ett positivt synsätt och fokuserar på möjligheter
Lagar god och näringsriktig mat som tilltalar barn och har kunskaper i specialkost.
Har kunskap och erfarenhet av egenkontroll och den nya livsmedellagen.
Tar eget ansvar och arbetar självständigt
gärna har erfarenhet av arbete på en förskola och av metoden Sapere.
Har god samarbetsförmåga och ett professionellt och serviceinriktat förhållningssätt i alla kontakter både inom förskolan och mot omvärlden.
Har datavana.
Kontaktpersoner på detta företaget
Lärarnas Riksförbund
070 - 301 10 92
Anna Hedeklint
Lärarförbundet
0155 -24 84 67
Bengt-Göran Thorselius
0155-24 87 50
Bo Österberg
0155-24 78 41
Jens Back
0155-45 70 02
Jennie Astbrant
0155-24 88 60
Kommunal
0155-24 84 77
Petra Widecrantz
0155-24 87 89
Björn Littmarck