OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kock till Fredriksdal köket i Nättraby
Kommunens verksamhet är idag uppdelad i nio förvaltningar och en av dessa är Drift- och Serviceförvaltningen som förser Karlskrona kommun med viktig samhällsservice samt intern service till kommunens förvaltningar.
Kostavdelningen
I Karlskrona kommun ser vi maten och måltiden som en del i ett större sammanhang. Vad vi äter, när vi äter och hur våra måltider ser ut påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande både idag och på lång sikt.
Vi ska därför erbjuda goda förutsättningar för att främja hälsa och välbefinnande sett i ett livslångt perspektiv.
Att den mat som serveras är näringsriktig och att råvarorna är av god kvalitet måste ses som en självklarhet.
Måltiden som helhet är dock inte bara en fråga om energi och rätt anpassade näringsämnen vid rätt tidpunkt. Det är också en källa till glädje och social kontakt och ska erbjuda en stunds avkoppling i vardagen.
En förutsättning för att kunna uppskatta måltiden är att maten är väl tillagad, upplagd och serveras på ett aptitligt sätt samt att service och bemötande är bra.
Vi värnar om vår miljö och eftersom allt vi äter påverkar miljö och klimat strävar vi mot att servera klimatsmarta måltider.
Tycker du som vi när det gäller måltider och service? Då kanske det är dig vi söker som kock på Törnströmska gymnastiet.
Köket Fredriksdal tillagar ca 50 frukost, 150 middag, 60 mellanmål samt 30 kvällsmål. Portionerna lagas till omsorgsboendet Fredriksdal i Nättraby, matdistribution till Nättraby, och Hasslö hemtjänst samt omsorgsboendet Björkhaga på Hasslö. Även Fredriksdals förskola med 3 avdelningar ingår.
Arbetsuppgifter
I uppdraget som kock bär man ett ansvar över både beredning, tillagning och servering av goda, säkra och näringsrika måltider med hänsyn till miljön. Andra viktiga arbetsuppgifter som tillkommer är ansvaret över specialkost, brödbakning, delaktig i planering av matsedel och inköp, öppensinnad för tillagning av nya maträtter samt den dagliga hanteringen av både disk och städ av kök och matsal. Viss kassahantering kan förekomma.
Kvalifikationer
Tjänsten kräver kockutbildning inom storkök/restaurang eller erfarenhet som av arbetsgivaren värderar likvärdig. Erfarenhet av att laga mat i stora mängder erfordras. Stor kunskap/passion för matlagning, matkvalitet, miljötänk och med gästen i fokus.
Du ska ha stor förståelse och kunskap om allergier, lätt för att samarbeta, är serviceinriktad och är ansvarstagande. Vidare ser vi gärna att du har god förmåga av att arbeta med barn och ungdomar, därmed lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.
Arbete kräver god fysik.
Arbetstid/Varaktighet
2 tjänster som är tillsvidareanställningar med sysselsättningsgrad 100%
Arbetstid måndag – söndag enligt schema med helgtjänstgöring och ensamarbete var tredje helg.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
För att få arbeta i Karlskrona kommuns kök krävs att du kan uppvisa ett utdrag ut belastningsregistret.
Kontaktperson
Gull-Britt Nilsson, 0455-304425
Facklig kontaktperson
Roger Thelin, Kommunal 0455-30 41 23
Övrigt
Karlskrona kommun använder kompetensbaserad rekrytering för att vara en arbetsgivare fri från diskriminering. Vi välkomnar sökanden oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder.
I Karlskrona kommun har vi rökfri arbetstid.
Vi har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Därför undanber vi oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.
Ansökan
Välkommen med din ansökan tillsammans med meritförteckning, referenser och löneanspråk senast den 18 september 2022. Rekryteringen kan komma att ske löpande. Tjänsten söks via kommunens rekryteringssystem, se länk nedan.
Kontaktpersoner på detta företaget
Mats Dahl
0455-30 36 23
Marianne Hansson
0455-303018
Birgitta Strelert
Maria Persson
AnnSofie Johansson
Sussie Rantil
Lena Dehlin
Henning Fuhrman
Henning Fuhrman
0455-30 47 57
Johan Johansson
0455- 30 36 87