OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Arbetsplatsbeskrivning
Globala gymnasiet är en gymnasieskola som ligger vid Zinkensdamm på Södermalm i Stockholm Skolan har cirka 650 elever, 65 anställda och fyra nationella program: ekonomi-, estetiskt-, naturvetenskapligt- och samhällsvetenskapligt program samt språkintroduktion.
Skolans profil är lärande för hållbar utveckling, och som en del av detta bedrivs hälften av undervisningen i ämnesintegrerade och tvärvetenskapliga projekt där eleverna jobbar i mindre grupper. Vi jobbar även aktivt med ett stort elevinflytande. Globala gymnasiet serverar endast vegetarisk kost sedan 2009.
Arbetsbeskrivning
Globala gymnasiet söker kock med särskilt intresse och kunskap om vegetarisk kost. Vi söker dig som är du lyhörd, innovativ, stresstålig och har stor kunskap & erfarenhet av vegetarisk matlagning samt specialkost. Vi arbetar målinriktat med att minska matsvinnet i alla led, höja andelen inköp av lokala ekologiskt & helvegetariskt livsmedel för att minska klimatavtrycket.
Som kock har du ansvar för att planera arbetet i köket tillsammans med kökschefen, du ansvarar för driften vid kökschefens frånvaro. Du ska kunna laga näringsrika, varierade & bra komponerade vegetariska maträtter från grunden. Vi är ett vegetariskt Cross Over Kitchen där du bör ha kunskap på smaker, kryddor & matkultur från hela världen.
I arbetsuppgiften ingår planering av matsedel i samråd med kökschefen, förberedelser, disk och städning, viktigt att du är väl bekant med att aktuella lagar, förordningar och riktlinjer inom verksamhetsområdet följs och tillsammans med kökschef samt administrativ chef se till att egenkontroll och HACCP genomförs. Du har god kunskap om specialkost och deltar med engagemang i vårt ständiga utvecklingsarbete och du kan utföra arbetsuppgifter självständigt och flexibelt, du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Du brinner för att utveckla verksamheten tillsammans med dina kollegor och rapportera till närmaste chef, skolans administrativa chef.
Det är meriterande om du har: god datorvana och erfarenhet av att arbeta med Agresso samt kunskap om regelverket kring upphandling.
Dokumenterad arbetslivserfarenhet gällande klimat och hållbar utveckling och matsvinns-arbete.
Som person brinner du för vegetarisk kost, är noggrann, flexibel och har god organisationsförmåga.
Det är viktigt att du bemöter elever och kollegor på ett trevligt och professionellt vis. Du är van att ta ansvar och om det behövs leda arbetet i köket. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har en gymnasieexamen från livsmedelsprogrammet eller motsvarande kompetens och har erfarenhet från att arbeta i storkök.
3-4 års erfarenhet av arbete i storkök/restaurang är en förutsättning för att lyckas i rollen som kock. God datorvana är ett krav.
För att lyckas i rollen som kock krävs det att du är organiserad, stresstålig och tycker om att arbeta strukturerat. Du har en hög arbetsmoral och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Det är viktigt att du ser och bemöter medarbetare och matgäster på ett trevligt och professionellt vis. Du har god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. För ytterligare önskvärda erfarenheter, förmågor och personliga egenskaper – se stadens rekryteringsprocess.
Övrigt
Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Kontaktpersoner på detta företaget
Anneli Hofström
0761291618
Maria Björk Carleborg
08-50839852