OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Farsta stadsdelsområde växer och utvecklas, det byggs nya bostäder och förskolor. Området består av tio stadsdelar av skiftande karaktär med villaområden, tunnelbaneförorter och centrala Farsta med sin höghusbebyggelse. Det är nära till kommunikationer och till naturen samt Farsta centrum med butiker och restauranger. I Farsta bor cirka 60 000 invånare och inom Farsta stadsdelsförvaltning arbetar cirka 1 400 medarbetare.
Arbetsplatsbeskrivning
Gubbängens förskolor består av tre förskolor; Gullängen, Lövlunda och Solrosen.
Förskolan Gullängen har ett stort kök med stor arbetsyta. Gullängen har ca 140 barn och ca 30 pedagoger som du ska laga frukost, lunch och mellanmål till. Utöver det tillkommer det fika till våra föräldrasammankomster och arbetsplatsträffar. Det finns även ett köksbiträde som arbetar 75% i köket. Vi söker dig som är utbildad kock med erfarenhet. Du som är positiv, lösningsfokuserad, serviceinriktad, engagerad, närvarande.
Arbetsbeskrivning
Som Kock inom Gubbängens förskolor ska du arbeta för att alla barn ska få en bra matupplevelse med fokus på Hållbarhet. Maten ska vara näringsrik och lagas från grunden, vara säsongssmart och ekologisk utifrån den budget som finns. Du kommer även att tillaga specialkost vid behov. Du ska ha kunskap inom specialkost och allergier. I enhetens gemensamma köksnätverk bidrar du till likvärdighet och utveckling utifrån verksamhetens uppsatta mål.
Som kock bidrar du till att vardagen på förskolan fungerar väl. Synpunktshanteringen och samarbetet med ledning, medarbetare, barn och vårdnadshavare ingår i det vardagliga arbetet på förskolan som kock. Tillsammans med övriga kollegor på förskolan medverkar och bidrar du till att en positiv, meningsfull och utvecklande miljö skapas för alla barn. I de dagliga kontakterna med personal, barn samt vårdnadshavarna är du engagerad, barnfokuserad och serviceinriktad. Du behöver även vara kreativ, fysisk stark för att klara arbetet. Vi söker dig som är driftig, lugn, har god samarbetsförmåga och är lyhörd.
Förutom tillagning av mat ska du även kunna planera veckomenyer, samt beställa matvaror i E-handelssystemet Agresso efter de avtal som är upphandlade. Du ansvarar för att livsmedelshanteringen sker lagenligt och utifrån Livsmedelsverkets rekommendationer. Du ansvarar också för genomförande och dokumentation av egenkontroll. Det ingår disk, städning samt mottagning och upplockning av varor. Även andra arbetsuppgifter kan tillkomma.
Kvalifikationer
3-årigt gymnasium inom livsmedelsprogrammet eller annan dokumenterad utbildning inom området.
Utbildning inom hygien och egenkontroll enligt HACCP.
Kunskap om hantering och tillagning av specialkost.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Kontaktpersoner på detta företaget
Enheten för förskolesamordning Stefan Larsson Lindmark
08-508 33 990
Hr-konsult Jeanette Steenberg
08-50811731
Enhetschef Camilla Ströberg
08-508 25 622
HR- konsult Lina Eliasson Bergström
08-508 11 736
Enhetschef Anni Stavling
08-508 33 073
Kerstin Fagerström-Clarin
0850821840
Cecilia Skarke
0850810841
Silvana Carinci, rektor Långbrodalsskolan
0761221802
Margita Norberg, rektor Fruängens skola
08508 237 00
Hans Winblad, förskolechef
08/50847340