OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som har ett genuint intresse för mat och god service. Du tycker att det är viktigt att tänka klimatsmart vid både inköp, matlagning samt presentation av maten i restaurangen och inför eleverna. Hos oss lagar vi mat från grunden, väljer råvaror med omsorg, tar fram nya recept och gör stora salladsbufféer. Förutom intresset för mat söker vi dig som trivs med att arbeta i en miljö med barn och ungdomar.
Om tjänsten
Vi söker dig som är flexibel, initiativrik och vill bidra med din kunskap till vår verksamhet. Du är en passionerad och smaksäker matlagare. Du har ett positivt förhållningssätt mot gäster och kollegor och förstår att ditt engagemang har avgörande betydelse för dem, deras matupplevelse och vår utveckling. Du är nyfiken, ödmjuk och förstår att du är en del av dina kollegors arbetsmiljö. För arbetet krävs goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Du ska kunna arbeta med datorer så att du kan göra beställningar, söka information på intranät och recept i kostdatasystem med mera.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
• tillaga, servera och presentera våra klimatsmarta luncher på ett attraktivt sätt
• utföra alla i kök/restaurang förekommande arbetsuppgifter
• vara med i utveckling av måltiden och matkvalitet
• planera produktion och göra inköp
• tillaga specialkost
• sköta Egenkontroll
• aktivt bidra till verksamhetens kvalitetsutveckling
• aktivt arbeta med verksamhetens mål och resultat tex genom att gå ut i klasserna och berätta om klimatsmarta måltider
Kompetenskrav
• kockutbildning
• flerårig erfarenhet av att laga mat i professionella kök och laga mat till många
• erfarenhet av kök med restaurang/servering
• erfarenhet av att planera produktion och göra inköp
• erfarenhet av att laga specialkost
• goda kunskaper i vegetarisk matlagning
• goda kunskaper i svenska både tal och skrift
• goda datakunskaper
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Meriterande
• e-handel och kostdataprogram
• mångsidig erfarenhet från restaurangyrket
• intresse för dekoration och måltidsmiljö
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 87,5%
Tillträde: 14 augusti
Antal tjänster: 1
Om arbetsplatsen
Hovstaskolans skolrestaurang ligger straxt utanför Örebro och tillagar ca 550 portioner varav del av detta är till ett mindre utskick. Restaurangen har höga klimatmål och är KRAV-certifierad. Arbetsgruppen består av kökschef, två kockar och ett restaurangbiträde. I arbetslaget ingår även Närkes Kils skolrestaurang och vid vissa tillfällen kan arbetstiden förläggas där. Både på Hovsta och Närkes Kil arbetar vi kontinuerligt med vår arbetsmiljö och månar om varandra. Detta bidrar till en stark sammanhållning och ett av våra ledord är att ha kul på jobbet.
Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 21 juni.
Välkommen med din ansökan!
Kontaktpersoner på detta företaget
Peter Örbring, Enhetschef
019- 21 38 74
Kerstin Awad, Distriktsköterska
019-21 49 44
Eva Cading, Enhetschef Barn och familj
019-21 27 11
Ann-Sofie Vennerstrand, Rektor
019-21 20 52
Emelie Rådström Sipinen, Enhetschef
019-21 25 35
Peter Thermaenius, Rektor
070-631 44 90
Mona Hansen, Förskolechef
019-21 40 84
Johanna Gancarz, Utvecklingsledare
019-21 32 23
Mona Öhrn, Kontorschef
076-551 39 76
Anna Lorinius, Rektor
019-21 49 67