Kock till Kalmar läns museum

Kock till Kalmar läns museum

Arbetsbeskrivning

Stiftelsen Kalmar läns museum är ett av landets största länsmuseer med ett regionalt uppdrag att levandegöra och bevara kulturarvet. Vår vision - Kulturarv i vardagen – berikar och berör - är tillsammans med omfattande samlingar vår grund att stå på. Vår arbetsplats präglas av ett förhållningssätt som bygger på värdeorden; samhällsnytta, kunskap och tillsammans. För oss är kulturarv och historieberättande centralt i verksamheten. Med berättelsen i fokus skapar vi nyfikenhet och lust att lära mer.
Vi har verksamhet inom områdena; arkeologi, byggnadsvård, kulturmiljöpedagogik, utställningar, arkiv-bibliotek-samlingar, konservering och marinarkeologi.
Som stödverksamhet till dessa finns kansli- och serviceenheten samt marknadsföring och kommunikation med bland annat butik, reception och restaurang Ångkvarnen.
Vi är tillsammans cirka 80 medarbetare och verksamheten lockar omkring 120 000 besökare och deltagare varje år i museibyggnaden, runtom i länet, nationellt och även internationellt. De senaste åren har vi gjort stora satsningar på att nå ut digitalt med filmer, podcasts och föreläsningar.
Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och tid för friskvård på betald arbetstid.




Om jobbet
Vill du få möjlighet att arbeta som kock på en museirestaurang där både verksamhet och medarbetare bidrar till konceptet med hållbar "mat som en del av kulturarvet"? 
Gillar du jobba dagtid och har en stor kärlek till matlagning och att ge gästen en fantastisk matupplevelse ?
Då kan detta vara jobbet för dig.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av arbete som kock och har ett genuint intresse av matlagning både i varm och kallkök. 
Du ska kunna laga specialkost både till vårt varma kök liksom vårt kalla.
Det är en merit om du har jobbat med att utveckla den kalla menyn. Vi har idag en populär salladsbuffé som vi fortsatt vill utveckla.
Vi är måna om vår produkt och lagar allting från grunden samt bakar bröd och bakverk själva.

Du kommer att vara delaktig i vårt köksteam som har ett ekologiskt tänk och vana att komponera menyer utifrån säsong och ta till vara på de lokala råvarorna från kalmarsundsregionen.
All mat lagas från grunden vilket kräver planering samt ett logistiskt tänk.
Du är ansvarstagande och får stora möjligheter att påverka och komma med nya idéer och nytänk som uppskattas.
Som en viktig del av vårt köksteam kommer du under perioder ansvara för vissa inköp, råvaruplanering samt tillagning.

Välkommen med din ansökan!

Vi kan komma att gå igenom ansökningar vartefter de kommer in och genomföra intervjuer löpande under pågående ansökningstid. 

 




 
 

 

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Publika enheten
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 13 juni 2022
  • Ansök senast: 31 juli 2022

Liknande jobb


Kallskänka till Coors nya koncept

Kallskänka till Coors nya koncept

5 november 2024

Kallkökskock sökes till Marstrands Havshotell

Kallkökskock sökes till Marstrands Havshotell

5 november 2024

"Extrapersonal vid behov"

"Extrapersonal vid behov"

5 november 2024