OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stiftelsen Kalmar läns museum är ett av landets största länsmuseer med ett regionalt uppdrag att levandegöra och bevara kulturarvet. Vår vision - Kulturarv i vardagen – berikar och berör - är tillsammans med omfattande samlingar vår grund att stå på. Vår arbetsplats präglas av ett förhållningssätt som bygger på värdeorden; samhällsnytta, kunskap och tillsammans. För oss är kulturarv och historieberättande centralt i verksamheten. Med berättelsen i fokus skapar vi nyfikenhet och lust att lära mer.
Vi har verksamhet inom områdena; arkeologi, byggnadsvård, kulturmiljöpedagogik, utställningar, arkiv-bibliotek-samlingar, konservering och marinarkeologi.
Som stödverksamhet till dessa finns kansli- och serviceenheten samt marknadsföring och kommunikation med bland annat butik, reception och restaurang Ångkvarnen.
Vi är tillsammans cirka 80 medarbetare och verksamheten lockar omkring 120 000 besökare och deltagare varje år i museibyggnaden, runtom i länet, nationellt och även internationellt. De senaste åren har vi gjort stora satsningar på att nå ut digitalt med filmer, podcasts och föreläsningar.
Det är viktigt för oss att vara en attraktiv arbetsgivare och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och tid för friskvård på betald arbetstid.
Beskrivning
Älskar du att laga mat och brinner för lokalproducerade ekologiska råvaror?
Bra! Då är du rätt person för oss.
Du kommer att bli en viktig del av vår restaurang tillsammans med teamet i köket och restaurangansvarig.
Vi som arbetar tillsammans är vana att göra menyer och har ett helhetstänk både i arbetsuppgifter och vad vi serverar till våra gäster.
Att jobba efter säsong är självklart och som museirestaurang är hållbar mat med kopplingar till det lokala kulturarvet viktigt för oss.
På fjärde våningen på Kalmar läns museum, med fantastisk utsikt över Öland och Kalmarsund, finns Restaurang & Kafé Ångkvarnen.
Under vardagarna serveras bland annat dagens rätt, veckans fisk och veckans vegetariska.
På helgerna har vi buffé med några olika rätter. Buffén innehåller alltid köttbullar, samt två rätter till, efter säsong och kökets val.
Utöver det finns sallader, smörgåsar och pannkakor.
Varm mat serveras mellan kl.11 och 14 varje dag. Kallköket stänger kl.15 alla dagar. Kaffe och gott fikabröd finns alltid!
Restaurangen serverar även mat och fika vid konferenser och kvällsevent.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har
- Du har flerårig erfarenhet av arbete som kock och har ett genuint intresse av matlagning både i varm och kallkök.
- Du ska kunna laga specialkost både till vårt varma kök liksom vårt kalla.
- Du är ansvarstagande och vi ser positivt på att du vill påverka och komma med nya idéer
- Du kommer ingå i vårt köksteam och under perioder ansvara för vissa inköp, råvaruplanering samt tillagning.
- Du behöver ha kunskaper i svenska, både i tal och skrift, samt kunna hantera IT-verktyg för att till exempel kunna beställa varor.
Välkommen med din ansökan!
Urval och intervjuer görs löpande och tjänsten kan tillsättas innan ansökningstiden har gått ut.
Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.
Vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.