OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Eskilstuna växer och utvecklas snabbt i framtidsregionen Stockholm-Mälardalen. Vi är stolta över att vi 2012 utsågs till Sveriges miljöbästa kommun och Årets studentstad.
Vi är 8 500 medarbetare som trivs bättre än de flesta på jobbet. Vårt arbete genomsyras av helhetssyn, professionalism, tydlighet, respekt samt invånar-, kund- och brukarfokus.
Barn- och utbildningsförvaltningen organiserar drygt 42 förskolor, 23 grundskolor och en gymnasieskola med tre enheter, plus ett antal gemensamma enheter som särskolan och verksamheten för funktionshindrade
GSO 3, grundskoleområde tre är ett av Eskilstuna kommuns sju grundskoleområden. Till området hör fem F-6 skolor, Lundbyskolan, Västra Tunagatan(Björktorpsskolan), Hällberga skola, Ärla skola och Kjula skola. Våra skolor är belägna både centralt och i ytterkant av Eskilstuna.
Vi söker nu en kock till GSO 3. Under första året kommer du att arbeta som produktionsansvarig kock på Kjula skola. Efter det kan det bli aktuellt med placering på någon av våra andra skolor inom GSO 3.
ARBETSUPPGIFTER
På våra skolrestauranger roterar de flesta i personalen på nästan alla arbetsuppgifter och du kommer att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter inom storkök. Vi söker ett ekologiskt och miljösmart tänk med tillagning av rena råvaror från grunden. Specialkost, planering av matsedel och beställningar av varor genom datasystemet proccedo ingår också i rollen. Du kommer även att arbeta salladsberedning, bakning, varmhållning, diskning och städning av kök och matsal. Viktigt är också att möta våra gäster stora som små på ett positivt sätt varje dag.
Du arbetar med riskbaserad egenkontroll (HACCP) och hanterar livsmedel på rätt sätt. Vi arbetar utifrån livsmedelverkets ”Bra mat i förskola respektive skola”, intentionerna i ”Ä.T.S.M.A.R.T” och förvaltningens egna ”Riktlinjer för mat och måltider”. Inom Barn- och utbildningsförvaltningen har vi målet 40% ekologiska livsmedel under 2013 och vi strävar efter att utveckla det ytterligare.
KVALIFIKATIONER
Vi kräver att du har:
- Kockutbildning i form av hotell- och restaurangprogrammet med inriktning storkök eller restaurang, alternativt har du annan utbildning som bedöms likvärdig.
- Några års erfarenhet från arbete i skol- eller storkök så att du kan planera för en stor matproduktion och laga näringsriktig ekologisk god mat.
- Goda kunskaper om livsmedelshygien och erfarenhet av att arbeta med riskbaserad egenkontroll.
- Grundläggande datakunskaper
Vi är också måna om att du tar ansvar för din egen hälsa och fysik då arbetet som kock är fysiskt tungt. För undvika missförstånd i tillagning av specialkost är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Det är också meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att laga specialkost.
För att lyckas i detta arbete måste du ha servicekänsla och en vilja att göra det där ”lilla extra”, kunna samarbeta med såväl personal i arbetsgruppen som gäster och föräldrar. Vi vill också att du har en vilja att bidra till den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet. Du måste vara noggrann, stresstålig, ha en förmåga att kunna planera och arbeta strukturerat.
Kontaktpersoner på detta företaget
Ewa Kälvehed
016-710 25 24
Fredrik Wetterling
016-710 26 42
Elin Engström, Rekryteringskonsult
016-710 51 39
Jannice Kloibhofer, Rektor
016-710 18 11
Rekryteringsenheten (övrig tid)
016-710 70 77
Namn på facklig företrädare lämnas vid förfrågan
Jannice Kloibhofer finns enbart tillgänglig veck
Elin Engström finns tillgänglig vecka 28-29 och
Robert Isaksson
016-710 12 37
Kent Karlsson
016-710 11 30