OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
En dag på jobbet
Mariekällgårdens kök behöver nu stärka upp med ytterligare en duktig kock. Köket lagar lunch, middag och kvällsmål till sex äldreboenden. Du kommer att ingå i ett kompetent team om 6 medarbetare.
Som kock är du ansvarig för att tillsammans med eller på uppdrag av kökschef tillhandahålla en god och näringsriktig måltid till våra gäster, enligt kommunens livsmedels- och måltidspolicy.
Då kommunen har flera kök kan det bli aktuellt att även arbeta i något av Kostenhetens andra kök som lagar mat till äldre.
Som en del i det uppdraget ingår arbetsuppgifter som:
- Planera, bereda och tillaga måltider till verksamhetens gäster
- I förekommande fall planera, bereda och tillaga specialkost till de äldre som behöver det
- Ha kontakt med personal på boendena och stötta dem vid behov
- Genomföra de uppgifter som ingår i egenkontrollprogrammet
- Genomföra daglig rengöring av köket
- Göra beställningar av varor (livsmedel, förbrukningsvaror mm) via kommunens beställningssystem.
- Ta emot, kontrollera och packa upp inleveranser av varor och livsmedel
- Hantera reklamationer och skriva avvikelserapport
- Mottagningsattest av fakturor
- I förekommande fall hantera disk
På Mariekällgårdens kök arbetar vi måndag-fredag, även röda dagar. Inga lördagar och söndagar. Arbetstiden är 07:00-15:15.
Vem är du?
Krav:
- Restaurangutbildning med flera års arbetslivserfarenhet i yrket.
- Erfarenhet från menyplanering
- Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift
- Körkort
Meriterande:
- Erfarenhet från att laga specialkost (även konsistensanpassning) till äldre.
- Vidareutbildning inom HACCP
Personliga egenskaper:
Du är professionell i din yrkesroll, tar ansvar, är engagerad, motiverad och bidrar i arbetet med ständiga förbättringar på såväl din arbetsplats som Kostenheten som helhet.
Vi erbjuder dig:
Hos oss får du arbeta i ett team med kompetent personal med stort engagemang och med råvaror som håller hög kvalitet.
Vi jobbar även aktivt med vår arbetshälsa och har genom ett engagerat och målmedvetet arbete höjt arbetshälsan på våra arbetsplatser. Utöver detta så får du även ta del av förmåner som bl a ett generöst friskvårdsbidrag.
Välkommen till oss!
Här möter du en innovativ arbetsplats med mycket värme! Kostenheten består av cirka 90 kök där 250 anställda förser skolor och äldreomsorg med näringsrik mat av hög kvalitet varje dag. Ungefär 90% av våra kök är kompletta tillagningskök.
Vårt framgångsrika arbete har uppmärksammats på flera sätt:
- Finalister i kategorin Bästa miljöarbete, Arla guldko (2012-2014)
- Årets skolmatskommun, White guide junior (2014)
- Fortsatt topp tre i kategorin Årets skolmatskommun, White guide junior (2015-2017)
- Kommunens kostchef Sara Jervfors utnämndes till Årets måltidschef (2014 och 2015)
- Sveriges djurvänligaste kommun 2019
- EMBLA Food Awards – Nordic food for many
Kontaktperson i den här rekryteringen är: Kökschef Renée Öqvist, tel. 08-52306695
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.