OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge. Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla.
Välkommen till Smedjebackens kommun!
Vi är en kommun som med god och stabil ekonomi som grund och med invånarna i fokus arbetar aktivt med utveckling där målet är bästa möjliga verksamhet. Som arbetsgivare är vår styrka prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är våra ledord.
Kosten
Smedjebackens kommuns kostenhet består av tre köksområden: äldreomsorg, skola och förskola med egen tillagning på plats. Vi tillagar ca 1900 portioner och har 40 st anställda. Mat och måltider är centrala i våra liv, som njutning, som mötesplatser och som kulturbärare. Matvanorna har också stor betydelse för både hälsan och miljön där vi ses som ambassadörer. En näringsriktig och god måltid som hamnar i magen är extra viktig för våra matgäster och på så sätt kan måltiden bidra till ett mer jämlikt samhälle och en hälsosam hållbar utveckling. Kostenheten har ett stort geografiskt område med kök som gränsar till både Ludvika och Fagersta kommun.
Arbetsuppgifter
.Det innefattar att du kan ha alla kökenheter som möjliga arbetsplatser.
.Arbetstiden är dagtid, beroende på placering kan det bli schemalagd, måndag - söndag. I vår verksamhet förväntar vi oss att alla som jobbar i kostenheten samarbetar och bidrar till en god service och arbetsmiljö både för sig själv och andra.
.Vi stöttar varandra och jobbar förberedande i alla moment så arbetstiden förvaltas under hela arbetsdagen.
.Planering och fördelning av dagens sysslor är en grundbult i det dagliga arbetet för att kunna laga bra och god mat som förhöjer måltidsupplevelsen för våra gäster.
.Du ska även vara kommunikativ och se dig som en viktig länk mellan kostchef/enhetschef /rektor och arbetslaget så information nås ut i alla led. Se matråd/kostråd som en möjlighet till utveckling och goda dialoger.
.Planering görs antingen själv eller tillsammans med kolleger beroende på arbetsplats. Arbetsuppgifter i korthet innefattar planering, matlagning, specialkost, kommunikation, minska avfall/svinn, daglig rengöring samt andra övrigt förekommande sysslor. Varje vecka beställs varor och dessa gör vi via e-portal.
.Andra arbetsuppgifter kan förekomma och arbetets innehåll och förutsättningar kan komma och att förändras över tiden.
Kvalifikationer
Du behöver ha relevant utbildning för uppgiften som kock samt flerårig erfarenhet inom storköksyrket, alternativt det som vi bedömer likvärdigt.
Du behöver ha god datavana.
Kunskap om och att laga specialkost/konsistens anpassad kost ser vi som en självklarhet. Vi siktar mot nolltolerans, ingen ska bli sjuk av vår mat!
Erfarenhet av privat sektor är meriterande samt om du har kunskap av bageri/kallskänka då det kan sätta guldkant till våra gäster.
Vi ser också en fördel i om du har körkort och tillgång till bil då det i tjänsten blir lättare att ta sig mellan arbetsplatserna.
Personliga egenskaper
.Du har ett genuint intresse för matlagning och är duktig på att sätta smaker samt förstår vikten av kvalitet, lönsamhet och nöjda gäster.
.Gilla ett högre arbetstempo som det kan bli under en lunchrusning.
.Du värnar om struktur i arbetet och ordning och reda. Vill vara delaktig/ansvara för att planera dagen samt ligga första, andra, tredje steget före i din planering åt både dig själv och ev andra i köket.
.Vi väljer våra råvaror med omsorg och strävar alltid efter att arbeta på ett hållbart sätt för vår miljö.
.Din ambition är att maten du lagar både smakar och ser bra ut oavsett rätt.
.Du strävar alltid efter en bra måltidsupplevelse.
.Att tänka miljösmart och ekonomiskt när det gäller matlagning är din utgångspunkt. Vi vill att du kan arbeta självständigt så du kan driva uppdrag och ta ansvar på egen hand.
.Ett bra pedagogiskt bemötande är av stor vikt.
.Du ska kunna samarbeta med kolleger och kunder då du är en viktig kugge i vår dagliga verksamhet, samtidigt har du ett professionellt bemötande mot våra matgäster.
Vi erbjuder
Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön, vilket även innebär rökfri arbetstid. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom dig en dialogutbildning när du blir tillsvidareanställd. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta samt vår aktiva personalförening, Smeden. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Att förvalta det vi värnar om ser vi som självklart och vi är stolta över vårt finska förvaltningsområde där du som finsktalande mer än gärna få stärka upp med din kunskap. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare. Vi vill inspirera dig med engagemang, välkomnande, trygghet och att framtidstro.
Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen då urval av rekryteringskanaler redan bestämts för denna rekrytering.
Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.
Smedjebackens kommun arbetar utifrån kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
All rekrytering sker digitalt och via vår externa länk till rekryteringssystemet Webcruiter.
Vid problem av registrering av CV var god kontakta Webcruiter support.
Varmt välkommen med din ansökan!
Har du skyddade personuppgifter kontaktar du HR-specialist Patricia Andersson (patricia.andersson@smedjebacken.se) så får du hjälp med din ansökan.
Kontaktinformation
Anna Hane Karlsson, Kostchef, +46240660311, anna.hane.karlsson@smedjebacken.se
Malin Pålsson, Bit kostchef, 0240660099, malin.palsson@smedjebacken.se
Andreas Söderlund, Bit kostchef, 0240660094, andreas.soderlund@smedjebacken.se
Kommunal, Kommunal, 0104428179
Arbetsplats
Vasagatan 14
777 81 Smedjebacken