OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kungsör är en lugn och trygg kommun med närmare 8 800 invånare. Kungsör präglas av en kunglig historia och en sällsynt vacker och unik natur. Centrala Kungsör ligger högt och bebyggelsen sträcker sig ner mot Mälaren. På landsbygden finns ytterligare en tätort, Valskog. Kommunen växer och förändras hela tiden, vi planerar, utvecklar och förbättrar nya och befintliga områden.
Kungsör ligger mitt i Västra Mälardalen, E20 passerar strax utanför tätorten och tågen på Svealandsbanan stannar centralt. Till grannkommunerna reser du snabbt, till Arboga, Köping och Eskilstuna tar det cirka 15 minuter, Västerås och Örebro finns inom 45 minuter och Stockholm når du på en timme med snabbtåg.
I kommunen är vi cirka 700 medarbetare. Tillsammans ser vi till att de viktiga delarna i ett samhälle fungerar. Här är det nära till allt och det finns stora möjligheter för dig att utvecklas och bidra till att skapa framtidens Kungsör.
Måltidsenheten, som består av 21 kockar, måltidsbiträden och chaufförer, tillhör Kommunstyrelsens förvaltning och utgår från Kung Karls centralkök beläget i centrala Kungsör.
Här lagas all mat för transport till Kungsörs skolor, förskolor och verksamheter inom vård och omsorg, det tillagas ungefär 1800 portioner dagligen. Måltidenheten strävar hela tiden efter att laga god och näringsriktig mat från grunden.
Nu söker vi förstärkning till köket. Är du kock och nyfiken på att arbeta i ett nytt och fräscht kök tillsammans med ett väl sammansvetsat och hårt arbetande team? Välkommen med din ansökan!
Arbetsuppgifter
Som kock på kostenheten är din arbetsdag aldrig den andra lik! Vi erbjuder en arbetsplats där du har stor möjlighet att påverka och utvecklas tillsammans med dina kollegor. På Kung Karls centralkök ingår du i ett team av 10 kockar som har ett gemensamt ansvar för tillagning av måltider till förskola, skola och äldreomsorg. Vårt mål är att servera måltider som är goda, näringsrika och tillagade med omsorg. I Kungsör arbetar vi med ett tydligt servicetänk och vi brinner för våra matgäster och deras upplevelse.
Vi arbetar flexibelt och tillmötesgående i situationer vilket innebär att vi anpassar oss efter kundens behov och önskemål. Hos oss lagar vi minst 80% av maten från grunden och bakning är en naturlig del av det dagliga arbetet. Som kock hanterar och tillagar du specialkost, tar ansvar för den riskbaserade egenkontrollen, serverar samt deltar i städning och disk. Vi arbetar miljömedvetet och strävar alltid efter att minska den negativa klimatpåverkan genom att köpa in ekologiska livsmedel, använda klimatpositiva tillagningsmetoder och ha genomtänkta menyval.
Kvalifikationer
För det här jobbet behöver du ha kock- eller storköksutbildning alt. annan utbildning eller erfarenhet som motsvarar 3 års livsmedelsteknisk utbildning, utbildning i specialkost och livsmedelshygien samt ha goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Du behöver också ha erfarenhet av att arbeta som kock. Det är meriterande om du har erfarenhet av tillagning av specialkost, erfarenhet av att lägga beställningar till grossist samt erfarenhet av att använda kostdatasystemet Mashie. Som person är du kreativit, flexibel och har god samarbetsförmåga samt. Du har en god kommunikation och är serviceminded.
Övrigt
Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot andra sökanden.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.