Kock till Maltesholms förskolor

Kock till Maltesholms förskolor

Arbetsbeskrivning

Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är beläget i västra Stockholm med närhet till natursköna områden och med tillgång till flera strandbad.

Våra 1 600 medarbetare är vår viktigaste resurs och vi söker dig som vill vara med och bidra till att våra verksamheter håller en hög kvalitet med våra invånare i fokus.

Vi är varandras arbetsmiljö och vi strävar efter ett klimat som präglas av mod, respekt, tydlighet och hjälpsamhet. För att nå dit krävs ett nära ledarskap som kännetecknas av personlig mognad och tydlighet samt att du som medarbetare bidrar med ett aktivt medarbetarskap.



Arbetsplatsbeskrivning
Enheten Maltesholms består av fyra kommunala förskolor i fina naturområden, förskolorna tillhör området Hässelby Strand.

Vi värnar om förskolan som en demokratisk mötesplats för lärande och gemenskap där allas delaktighet och ansvar är en bärande idé.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som är utbildad kock till vår enhet. Våra fyra kök hanterar dagligen någonstans emellan 45-130 portioner. Hos oss ska man kunna arbeta i alla kök om så behövs, vi tror på ett starkt team för våra kök. Man säger att förskolans hjärta är köket. Vi vill att du är kreativ, har ett lustfyllt förhållningsätt till matlagning som banar väg till nya spännande matupplevelser.

Du kommer att arbeta i ett modernt och välutrustat kök och laga frukost, lunch och mellanmål till 2-6 avdelningar (beroende på vilken förskola). Vi följer Livsmedelsverkets rekommendationer, lagar näringsriktig mat och strävar efter att laga mat från grunden varje dag, med nyttiga ekologiska råvaror och med stor variation och bredd. Vi ser gärna att våra kockar bakar vårt matbröd.

Du är ansvarig för planering av meny och beställningar utifrån att given budget hålls samt att Stockholm stads mål om 70% krav EKO uppnås. Att tillgodose dem som har behov av specialkost är av yttersta vikt. Du ska ha goda kunskaper i olika födoämnesallergier samt kunskap kring vegetarisk kost. Du tar emot leveranser och ansvarar för att det är en god ordning i köket. Du ska genomföra egenkontroll, disk och upplockning av varor. Du ingår också i enhetens köksgrupp för lärande och inspiration mellan förskolornas kök. Självklart ska du tycka om att på ett inkluderande sätt arbeta med barn, du är flexibel, positiv och gillar att arbeta med högt tempo. Du skriver också ett månadsbrev till barn och vårdnadshavare en gång i månaden. En gång i månaden träffas alla kockar i enheten tillsammans för ett kollegialt lärande forum. Enhetens rektor deltar vid vissa tillfällen då budgeten följs upp..

Kvalifikationer

3-årigt gymnasium inom livsmedelsprogrammet eller annan dokumenterad utbildning inom området. Utbildning inom hygien och egenkontroll enligt HACCP. Kunskap om hantering och tillagning av specialkost, vegetarisk kost och erfarenhet av arbete i storkök. Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift.



Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Sammanfattning

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024