Kock till Måltider och livsmedel i Kristianstad

Kock till Måltider och livsmedel i Kristianstad

Arbetsbeskrivning

Gör skillnad. Varje dag.

Är du kock och söker ny utmaning? Vill du arbeta i ett helt nytt produktionskök? Varmt välkommen att söka dig till oss!

Fastighets- och servicenämnden tog i maj 2020 ett inriktningsbeslut om att uppföra ett produktionskök i Kristianstad med inriktning på kallmatsproduktion, vilket innebär att maten lagas från grunden, kyls, förpackas och distribueras för slutlig tillagning i avdelningsköket nära patienten. Detta möjliggör servering av varm mat dygnet runt. Produktionsköket ska försörja sjukhusen i Malmö, Lund (inklusive Orup), Hässleholm, Kristianstad, Ystad och Trelleborg (inklusive Rättspsykiatriskt centrum i Trelleborg) med patientmåltider.

Den nya satsningen Region Skåne gör innebär ett nytt måltidskoncept i syfte att utveckla måltidsupplevelsen för våra patienter. Det nya måltidskonceptet går i linje med personcentrerad vård med ökad valfrihet för patienten och våra miljömål kring minskat matsvinn och klimatsmarta val. Maten är en viktig del av den medicinska behandlingen och bidrar till patientens tillfrisknande. Patienten ska få en ökad valmöjlighet av tilltalande, goda och välkomponerade maträtter som ska finnas tillgängliga när patienten önskar för att öka möjligheten att patienten får i sig mer näring och en positiv måltidsupplevelse.

I det nya produktionsköket kommer det arbeta cirka 45 medarbetare i köket samt packningen och nu vi söker dig som vill vara med!

ARBETSUPPGIFTER
Välkommen du som är kock och som med stor vilja och entusiasm vill jobba i det nya produktionsköket!

Som kock kommer du vara med i den dagliga produktionen av mat där det tillagas cirka 3200 portioner av 12 olika huvudrätter samt smårätter och desserter. Arbetet är varierande och du roterar mellan olika arbetsuppgifter i ett produktionskök vilket innebär att du, förutom att tillaga mat, även arbetar med andra arbetsuppgifter som förekommer i storkök. Till din hjälp i arbetet har du dina kollegor samt tekniskt avancerade maskiner så som vår nya stektunnel.

Vi arbetar med råvaror av hög kvalitet och vi förväntar oss att du känner ett ansvar i att tillsammans med dina kollegor bidra till att köket varje dag gör sitt yttersta för att erbjuda goda, näringsriktiga och hållbara måltider till våra viktiga matgäster. Då många av våra gäster har behov av mat som uppfyller speciella näringskrav är det av stor vikt att du följer fastställda recept.

Tjänsten är placerad i Kristianstad och du arbetar var tredje helg.

KVALIFIKATIONER
Du som söker är utbildad kock, alternativ har arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdigt, och har arbetat som kock i några år. Eftersom arbetet kräver skriftlig likväl som muntlig kommunikation, behöver du ha goda kunskaper i svenska språket. Du är även en van användare av Microsoft Office-paketet.

Vidare så ser vi gärna att du har några års erfarenhet inom storkök, arbetat med specialkost, konceptet cook and chill och jobbat med livsmedelsproduktion. Det är även meriterande med en livsmedelsutbildning, ledarskapsutbildning samt kunskap inom kostdataprogrammet Matilda eller motsvarande system.

Vi vill att du bidrar till att skapa framtidens måltidsproduktion på ett inspirerande sätt, får dina kollegor att trivas i köket och känna sammanhang och mening. Du är trygg i din roll samt duktig på att visa tillit för dina kollegor. I ditt arbete är du strukturerad och noggrann och med stort engagemang driver du verksamheten framåt genom att långsiktigt bygga en positiv arbetsplatskultur, gemenskap och stolthet inför uppdraget.

För oss är det viktigt att du delar och lever våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt. Du kan i handling omsätta vår värdegrund och därmed agera förebild för dina kollegor. Vi är måna om att hitta rätt person för tjänsten och lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan, vi ser fram emot att lära känna dig!

ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.

Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktpersoner på detta företaget

Lars Karlgren - Affärsområdeschef
044-3093768
Lisbeth Lörqvist - Produktionschef
044-3093781
Tony Svensson (Kommunal)
044-309 37 58
Leo Hafstad
046-17 78 91
Sandra Olin
0768-890 795
Christopher Raushill
040-33 77 65
Linda Strömbäck - Fastighetschef
040-33 14 34
Maria Gal - Vision
0702-414 055
Peter Svensson - Rekryterare (Semester v. 30-32)
040-625 74 51
Paula Oldén - Rekryterare
040-625 74 87

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Region Skåne, Regionservice
  • 5 platser
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 6 augusti 2024
  • Ansök senast: 28 augusti 2024

Besöksadress

Västra Storgatan 12 KRISTIANSTAD
None

Postadress

Dockplatsen 26
Malmö, 20525

Liknande jobb


Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

Måltidsservice Varberg söker erfarna kockar

28 oktober 2024

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

Kökspersonal och kockar säsongen 2025

28 oktober 2024

Timvikarie kock till kostenheten

28 oktober 2024

Kock till anstalten Viskan

Kock till anstalten Viskan

28 oktober 2024