OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Omgivet av hav i tre väderstreck, med vacker natur och goda kommunikationer är Båstads kommun en modern idyll med fullskalig service. Vårt strategiska läge på Bjärehalvön med två järnvägsstationer, närhet till flygplats och motorväg gör oss dessutom till en attraktiv pendlingskommun och kreativ mötesplats för olika människor, erfarenheter och kompetenser.
Vår vision är att vara en förebild för ett friskt liv och hållbart entreprenörskap samt att attrahera människor som vill värna det sunda livet och utveckla kunskap, kultur och affärer. Båstads kommun är en attraktiv och utvecklande arbetsplats där vår värdegrund bygger på professionalism, arbetsglädje och respekt. Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans gör skillnad varje dag. Genom samarbete och utveckling samt kompetenta och engagerade medarbetare, ger vi god service till våra medborgare.
Vi serverar dagligen cirka 3000 portioner i Båstads kommun med både tillagningskök och mottagningskök.
Vi strävar dagligen efter att våra gäster ska få den bästa möjliga måltidsupplevelsen varje dag. Vi tillagar så mycket som möjligt från grunden på råvaror av god kvalitet.
Vill du vara med och utveckla framtidens offentliga måltider tillsammans med kunniga kollegor är du den vi söker.
ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en kock till Strandängsskolan, Båstads kommuns största skola. Köket är ett tillagningskök som tillagar frukost, lunch och mellanmål till skolans elever, F-9. Som kock i våra kök har du en viktig roll, det är du som tillsammans med dina kollegor ansvarar för att ge våra gäster den bästa måltidsupplevelsen.
I ditt uppdrag som kock har du ett övergripande ansvar över köket och jobbar direkt under första kock. I ditt uppdrag ingår bland annat att beställa livsmedel, planera och förbereda samt tillagning av måltider. I ditt uppdrag som kock ansvarar du även för att städning och disk sker utifrån rutiner kring egenkontroll. Vidare ansvarar du för att uppackning av matvaror i köket sker enligt riktlinjer för livsmedelshantering. Som kock har du ett stort ansvar att anpassa kosten utifrån barnens behov så som vid matallergier och andra behov av specialkost, du har god kunskap och känner dig trygg inom ämnet.
Du medverkar till en god arbetsmiljö och är delaktig i att verksamheten fungerar. Du bidrar till ett fungerande samarbete mellan köket och avdelningarna samt medverkar till enhetens utveckling. Matsvinn och hållbarhet är något vi jobbar med dagligen, vi ser därför att du är lösningsfokuserad.
Våra matgäster är viktiga och att de får god näring att orka resten av dagen, vi arbetar med att tillaga så mycket som möjligt från grunden med råvaror av god kvalitet. Vi har dagligen två alternativ varav ett vegetariskt samt en stor salladsbuffé där det ska finnas något för alla.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är utbildad kock samt med grundläggande kunskaper i livsmedelshygien och näringslära. Minst 3 års erfarenhet inom restaurang eller storkök är meriterande. Du har ett gott ekonomiskt sinne och arbetar ständigt för att minimera matsvinnet. Du har en hög känsla för service och värdskap. När tempot är högt behåller du lugnet och är flexibel. Som person är du lyhörd och tycker om att arbeta i team, har god samarbetsförmåga och har ett intresse av att utveckla verksamheten framåt.
Du ska även ha erfarenhet av att jobba i kök med tillagning av mat samt ha goda kunskaper gällande regler och riktlinjer avseende livsmedelshygien och egenkontroll. Du har även god kunskap om specialkost och matallergier. Vidare har du god datorvana och är noggrann att följa gällande avtal, riktlinjer och budget när det gäller inköp.
Du är trygg i dina matlagningskunskaper, är driven, kreativ och lösningsfokuserad. Du brinner för måltidsglädje och är naturligtvis positiv till att laga mat till våra växande barn och elever. Vidare kommunicerar du på ett tydligt sätt och ser relationer i dess rätta perspektiv. Vi ser även att du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Arbetet ställer krav på god fysik i form av styrka, kondition och rörlighet och vi tror därför att du håller dig frisk genom någon form av träning och ett hälsosamt liv. Du som vi, ser vikten av att måltiden är dagens höjdpunkt och vill göra det lilla extra.
B-körkort erfordras.
ÖVRIGT
Kommunala avtal gäller. Utdrag ur belastningsregistret inlämnas vid eventuell anställning.
Båstads kommun eftersträvar mångfald och ser gärna sökande som bidrar till detta.
Kommunen vill även verka hälsofrämjande och erbjuder en mängd olika friskvårdsaktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas och i samband med nyanställning utförs en hälsoundersökning.
Välkommen med din ansökan!
Kontaktpersoner på detta företaget
Måltidschef Ulla Johansson
0431-771 29
Kökschef Mikael Larsen
0431-774 03, 0431-77402
Kökschef Lars Wallin
0431-771 72