OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Gör skillnad. Varje dag.
Verksamhetsområde Måltider är en del av Regionservice och en verksamhet som befinner sig mitt i en spännande utvecklingsresa.
Region Skåne gör en spännande satsning med ett nytt måltidskoncept i syfte att utveckla måltidsupplevelsen för våra patienter. Det nya konceptet går i linje med personcentrerad vård med ökad valfrihet för patienten och våra miljömål kring minskat matsvinn och klimatsmarta val. Maten är en viktig del av den medicinska behandlingen och bidrar till patientens tillfriskande. Patienten ska få en ökad valmöjlighet av tilltalande, goda och välkomponerade maträtter som ska finnas tillgängliga när patienten önskar. På så sätt ökar chanserna att patienten får i sig tillräckligt med näring och får en positiv måltidsupplevelse.
Sedan hösten 2020 arbetar vi enligt en ny tillagningsmetod (cook chill) med att skapa nya välsmakande näringsberäknade maträtter som anpassas efter sjukdomsbilder och olika patientkategoriers behov. Vi är väldigt stolta över vårt produktionskök i Ängelholm och vårt bidrag i utvecklingsresan att ta fram det nya måltidskonceptet.
Vill du vara med på vår utvecklingsresa? Ta med dig ditt driv, dina idéer och din passion för matlagning och sök till oss! Vi är en trivsam arbetsplats där många av oss stannat länge. Nu ser vi fram emot att utvecklas vidare med dig.
ARBETSUPPGIFTER
I dina arbetsuppgifter som kock hos oss ingår att tillaga och förbereda frukost, lunch och middag till patienter samt lunch till vår personalrestaurang. Du ingår i ett team på 20 medarbetare som består av kockar och köksbiträden. Du blir en av nio kockar och tillsammans producerar ni cirka 1200 portioner per dag.
Arbetet är varierande och du roterar mellan olika arbetsuppgifter i ett produktionskök vilket innebär att du, förutom att tillaga mat, även jobbar med andra arbetsuppgifter som förekommer i storkök. Arbetet innefattar således arbete med specialkost, kallskänksarbete, packning av enportionsmat, diskning och städning.
Vi arbetar med råvaror av hög kvalitet och vi förväntar oss att du, liksom dina kollegor, bidrar till att köket varje dag gör sitt yttersta för att erbjuda goda, näringsriktiga och miljövänliga måltider till våra viktiga matgäster. Vidare har vi en förväntan att du tar en aktiv roll och bidrar till inspiration och utveckling av nya maträtter. Då många av våra gäster har behov av mat som uppfyller speciella näringskrav är det av stor vikt att du följer fastställda recept.
Arbetstiden är schemalagd med helgtjänstgöring var tredje helg där du börjar klockan 06:30 och senast slutar klockan 17:00 såväl vardag som helg. Arbetstiderna kan komma att ändras efter verksamhetens behov.
KVALIFIKATIONER
Vi välkomnar dig som har utbildning som kock/kokerska samt några års erfarenhet av arbete inom kök eller restaurang. Vidare har du god datorvana och kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Utöver detta är det meriterande om du har erfarenhet av cook chill, storhushåll och/eller kostdataprogrammet Matilda. Det är även meriterande om du har erfarenhet alternativt kunskap inom specialkost och konsistensanpassad kost. Erfarenhet av arbete med egenkontroll och Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP) ser vi som meriterande.
För att lyckas i rollen tror vi att du är en smaksäker och passionerad matlagare med ett proaktivt och nyfiket arbetssätt. Du har förmåga att se helheten i köket och kan självständigt prioritera och strukturera arbetet. Eftersom arbetet i köket styrs av många deadlines är det viktigt att du trivs med ett varierande arbetstempo och att du har förmåga att vara noggrann och kvalitetsinriktad även när tempot är högt.
Lyhördhet och en god samarbetsförmåga är andra egenskaper vi ser som förutsättningar för framgång i arbetet. Genom att dela med dig av kunskap och idéer bidrar du aktivt till en god arbetsmiljö.
I denna rekrytering tillämpar vi löpande urval, välkommen med din ansökan redan idag!
ÖVRIGT
Region Skåne finns till för att alla som bor i Skåne ska må bra och känna framtidstro. Genom gränslösa samarbeten och omtanke skapas de bästa förutsättningar för ett hälsosamt liv inom näringsliv, kollektivtrafik, kultur och hälso- och sjukvård i Skåne. Tillsammans gör vi livet mera möjligt.
Regionservice är Region Skånes serviceförvaltning med ansvar för måltider, lokalvård, inrednings- och textiltjänster samt administrativa tjänster inom ekonomi- och HR. Vi utför även patienttransporter inom sjukhusområdet samt transporterar av olika sorters gods i hela Skåne.
Att arbeta med servicelösningar för sjukvården i Region Skåne är ett stort och utmanande uppdrag. Vi är 2 200 engagerade, kompetenta och stolta kollegor vars verksamheter tillsammans omsätter cirka två miljarder kronor årligen. Vårt viktigaste uppdrag är att ge den skånska hälso- och sjukvården de bästa förutsättningarna för att patienterna ska få en god och säker vård.
På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.
Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Kontaktpersoner på detta företaget
Lars Karlgren - Affärsområdeschef
044-3093768
Lisbeth Lörqvist - Produktionschef
044-3093781
Tony Svensson (Kommunal)
044-309 37 58
Leo Hafstad
046-17 78 91
Sandra Olin
0768-890 795
Christopher Raushill
040-33 77 65
Linda Strömbäck - Fastighetschef
040-33 14 34
Maria Gal - Vision
0702-414 055
Peter Svensson - Rekryterare (Semester v. 30-32)
040-625 74 51
Paula Oldén - Rekryterare
040-625 74 87