OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som är kockutbildad och vill laga mat till förskolebarn i åldern 1-5 år.
Dina arbetsuppgifter innebär förutom matlagning, inköp med egen budget, planering av matsedlar lämpliga för förskolebarn, uppfylla egenkontroll enligt alla gällande lagar och föreskrifter. Du ska ha kunskap om olika specialkoster för allergiska barn. Vi äter i två omgångar i separat matsal, vi serverar frukost, lunch samt äter frukt som mellanmål.
Vi lägger stor vikt vid att du har lätt för att samarbeta och har en positiv syn på ditt arbete. Köket är en central plats i förskolan som betyder mycket för sammanhållning och arbetsglädje. Du skall kunna tala och skriva felfri svenska för att undvika alla eventuella missförstånd kring de viktiga kostfrågorna.
Dina uppgifter är bl. a att:
? - Tillagning och beredning av frukost (Fsk Rensättra), lunch (både Rensättra och Sunnebo ) och s.k ”mellanmål”
? - Inköp med egen budget
? - Planering av matsedlar lämpliga för förskolebarn
? - Ansvar för livsmedelsförrådet, beställning av varor
? - Städning av kök, avtorkning av bord och stolar i matsalen (arbetsplats Rensättra)
? - Diskhantering (arbetsplats Rensättra)
? - Ansvar för hygien och livsmedelskontroll (egen kontroll och HACCP)
? - Ansvar för kontakten med sophämtning/hantering och återvinning
Antal portioner/dag
Förskola Barn Pedagoger/Vuxna*
Rensättra ca 70 14
Sunnebo ca 35 7
Totalt antal lunchportioner: 126
* eventuella resurspedagoger är inte inräknade
Din närmaste chef är Förskolechefen som självklart ska vara din samtalspartner vid behov av stöd i ditt arbete.
Som kock är du huvudansvarig för att förskolans kök håller den kvalité som lagar och regler, kommunens miljö & hälsoenhet samt andra myndigheter (Livsmedelsverket och Vi som Växers egna mål och policy dokument) föreskriver.
Vi lägger stor vikt vid att du har lätt för att samarbeta och har en positiv syn på ditt arbete då vi ser köket som en central plats i förskolan som betyder mycket för sammanhållning och arbetsglädje.
Som kock ska du fungera som bollplank och samtalspartner till dina kollegor och du ska lyssna/dela med dig av dina erfarenheter och teoretiska kunskaper. Du arbetar självständigt och har det yttersta ansvaret för administrationen (egen kontroll, leverantörer och beställningar) samt tillagning av lunch till båda förskolorna i Nacka (Sunnebo och Rensättra).
Du ska ha kunskap om olika specialkoster för exempelvis allergiska barn. Vi äter i två omgångar i separat matsal, vi serverar frukost, lunch samt äter frukt som mellanmål.
Vi som Växer och Rensättra förskola är en fristående privat anordnade av förskoleverksamhet i Nacka.