OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Samhällsbyggnadsförvaltningen medverkar övergripande till att skapa ett bra företagsklimat i kommunen och omfattar avdelningarna; samhällsplanering, teknisk försörjning-, fastighets-, bygg- och miljö-, samt räddningstjänsten. Avdelningen för samhällsplanering ansvarar bland annat för och handlägger alla planärenden som detalj-, översikts- och utvecklingsplaner samt ansvarar för det geografiska informationssystemet (GIS) och bostadsbyggande i samarbete med förvaltningens övriga avdelningar. Teknisk försörjning hanterar frågor om bland annat Vatten och avlopp, gator, trafik, infrastruktur, mark och exploatering samt avfall och renhållning. Fastighetsavdelningen hanterar frågor om bland annat fastighetsförvaltning, byggprojekt, bostadsanpassning, energirådgivning samt kost- och lokalvård. Bygg- och miljöavdelning arbetar med tillsyn, rådgivning och kontroll inom bland annat bygg, livsmedel, miljöfrågor. Räddningstjänstens huvudarbetsuppgifter är skadeavhjälpande och olycksförebyggande arbete, tillsyn och rådgivning enligt lag om skydd mot olyckor samt tillsyn, rådgivning, tillståndsgivning enligt lagen brandfarliga och explosiva varor.
Kost och lokalvårdsorganisationen omfattar ca 100 medarbetare. Kostorganisationen har verksamhet vid 10 mottagningskök på förskolor, 9 tillagningskök vid skolor och 2 produktionskök. Vårt mål är att laga näringsriktig och varierad kost, med hög kvalitet, från grunden. Vi använder Norrbottniska mejeriprodukter och mestadels svenska animalier och arbetar för att öka andelen ekologiska samt närproducerade livsmedel.
Till Rönngårdens kök, beläget i centrala Kalix, söker Kost och lokalvårdsorganisationen en kock. Tillsammans med sju andra medarbetare kommer du att laga mat till särskilda boenden, hemmaboenden och Kalix sjukhus. Varje dag produceras drygt 800 portioner fördelat på frukost, lunch, middag, dessert och specialkoster. Vi ansvarar även för lunchserveringen vid Rönngårdens restaurang.
Arbetsuppgifter
Vi erbjuder ett varierande arbete som omfattar alla förekommande arbetsuppgifter i produktionskök så som tillagning av normal- och specialkost samt beredning av salladsbuffé, beställning, varumottagning, servering, disk, egenkontroll och städ. Vi arbetar med underlag och receptur från kostdataprogram och följer riktlinjerna i Kalix kommuns kostpolitiska program.
Kompetenser
Du bör ha relevant utbildning och/eller erfarenhet från kockyrket samt goda kunskaper om specialkoster och livsmedelshygien.
Du ska kunna arbeta självständigt och strukturerat, vara ansvarstagande, flexibel och ha ett lösningsinriktat arbetssätt. Likväl som du ska kunna samarbeta med medarbetarna i köket och bidra till en god arbetsmiljö. Vi sätter stort värde på personliga egenskaper så som gott bemötande, lyhördhet och engagemang. Grundläggande kunskaper i det svenska språket är ett krav för att bl.a. säkerställa specialkoster och innehållsdeklarationer. Du har självklart ett stort intresse för mat och service och ser hellre möjligheter än hinder.
Övrigt
Tillsvidareanställning på heltid med tillträdesdag enligt överenskommelse.
Provanställning tillämpas.
Ansökningar tas emot t.o.m. 2024-08-31
Urval sker löpande.
Arbetet innebär helgtjänstgöring var tredje helg
Kalix kommun är ett förvaltningsområde för finska och meänkieli. Kunskaper i dessa är meriterande.
Din ansökan behandlas enligt Dataskyddsförordningen (GDPR).
Kontaktpersoner
Rekryterande chef
Enhetschef för Kost- och lokalvårdsorganisationen
Hanna Lyhamn tfn 0923-650 48
Arbetsledare kostverksamheten
Maria Söderholm tfn 0923-652 66
Arbetsledare kostverksamheten
Kennet Isaksson tfn 076-1127536
Facklig företrädare
Kommunal sektion Kalix, tfn 0923-658 28
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.