Kock till Rostahemmets kök

Kock till Rostahemmets kök

Arbetsbeskrivning

Hos oss i Rostahemmets kök arbetar ett kompetent team på 6 kockar som varje dag får göra våra matgästers dagar meningsfulla, hälsosamma och mer färgsprakande. Tycker du som oss, att laga mat av bra råvaror från grunden och samtidigt bidra till ett positivt arbetsklimat är bland det roligaste och mest meningsfulla som finns? Då har du nu möjlighet att få bli en del av oss. Vi ser fram emot att välkomna dig in i vårt härliga team!

Om tjänsten
I restaurangköket har vi idag 6 kockar som tillsammans bidrar till att förse våra matgäster med lunch, desert och middag. Vi tillagar cirka 500 portioner dagligen. I köket strävar vi inte bara efter att tillfredsställa våra gästers smaklökar utan också att göra det med ett starkt engagemang och fokus på service. En andel av dessa portioner är specialkost, många med anpassad konsistens efter den enskildes behov. Portioner packas och skickas även till andra vård- och omsorgsverksamheter. Lagarbete är en av våra nycklar till framgång och vi gör dagligen jobbet tillsammans. Vi tror på att mat ska vara både god och ansvarsfull, och därför arbetar vi aktivt med att minimera vår miljöpåverkan samtidigt som vi maximerar smaken och kvaliteten på våra rätter.

Exempel på arbetsuppgifter:


• utföra alla i ett kök/restaurang förekommande arbetsuppgifter såväl som specialkost som konsistensanpassad kost
• tillaga servera och presentera förstklassig, klimatsmart mat till respektive målgrupp
• inköp
• egenkontroll
• aktivt bidra till verksamhetens kvalitets utveckling
• aktivt arbeta med verksamhetens mål och resultat

Om arbetsplatsen
Som medarbetare hos oss på Teknik- och serviceförvaltningen får du ett meningsfullt jobb i en bred och samhällsviktig verksamhet som berör alla örebroare, varje dag. Till Måltidsenheten hör bland annat Rostahemmets kök. Vi finns på väster i Örebro och är i anslutning till ett Rostahemmets vård och omsorgsboende. Köket skickar även mat till Rynningeåsens och Karslundsgårdens boenden.

Vi i måltidsverksamheten förser skolor, gymnasier och vård- och omsorgsboenden med god, vällagad och säker mat. Vi lagar mat från grunden med råvaror av god kvalitet och vi arbetar för att minska matens klimat- och miljöpåverkan. Våra 260 medarbetare arbetar i 60 kök runt om i Örebro kommun. Gemensamt för oss i verksamheten är vår övertygelse om att måltider kan göra skillnad. Skillnad för hälsa och miljö, för våra elevers studieresultat och för vardagen för kommunens äldre.

För att bidra till en hållbar framtid arbetar vi efter konceptet ”Smartare mat” som du kan läsa mer om här: Måltider i kommunens kök och serveringar  

Kvalifikationer
Här behöver du vara van att ta eget ansvar och ha lätt för att samarbeta med andra. Du har ett positivt förhållningssätt mot gäster och kollegor och förstår att ditt engagemang har avgörande betydelse för våra gäster, deras matupplevelse och vår utveckling. Du tar ansvar för dina uppgifter och kan själv slutföra det du åtar dig att göra. Vid sidan av detta är du en person som tar initiativ och sätter igång aktiviteter. Du är nytänkande och kommer med positiva idéer kring förändringar som kan förverkligas. Att vara uppmärksam på andra och att vara tillmötesgående gentemot personer i din omgivning är för dig naturligt och du har ett intresse och vilja för att hjälpa andra. Du är lugn och kan fokusera på rätt saker i situationer som präglas press eller högt tempo. Dessutom har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du behärskar det svenska språket på så sätt att du kan kommunicera med matgästerna och personal samt skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. För att kunna utföra uppdraget som kock krävs även god datorvana då vi använder digitala kostdatasystem. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav:

• kockutbildning
• erfarenhet av att laga mat till många
• erfarenhet av att laga specialkost
• goda kunskaper i vegetarisk matlagning

Meriterande:

• dokumenterad erfarenhet av flerårigt arbete i storkök
• dokumenterad erfarenhet av arbete i restaurangkök
• erfarenhet av att tillaga konsistensanpassad kost
• erfarenhet av att arbeta i serviceyrken
• erfarenhet av arbete i arbetsgrupp/team
• erfarenhet av inköp och fakturering
• erfarenhet av verksamhetssystemet Raindance
• erfarenhet av att arbeta i digitala kostdatasystem t.ex. Raindance, Mashie eller annat liknande 

Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100% 

Tillträde: enligt överenskommelse

Antal tjänster: 1

Arbetstidens förläggning: Dag och varannan helg 

Övrig information
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb

Intervjuer kan komma att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 7 juli.

Varmt välkommen med din ansökan!

Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter

Kontaktpersoner på detta företaget

Peter Örbring, Enhetschef
   019- 21 38 74
Kerstin Awad, Distriktsköterska
   019-21 49 44
Eva Cading, Enhetschef Barn och familj
   019-21 27 11
Ann-Sofie Vennerstrand, Rektor
   019-21 20 52
Emelie Rådström Sipinen, Enhetschef
   019-21 25 35
Peter Thermaenius, Rektor
   070-631 44 90
Mona Hansen, Förskolechef
   019-21 40 84
Johanna Gancarz, Utvecklingsledare
   019-21 32 23
Mona Öhrn, Kontorschef
   076-551 39 76
Anna Lorinius, Rektor
   019-21 49 67

Sammanfattning

  • Arbetsplats: Örebro Kommun
  • 1 plats
  • Tills vidare
  • Heltid
  • Fast månads- vecko- eller timlön
  • Publicerat: 26 juni 2024
  • Ansök senast: 7 juli 2024

Besöksadress

12345 12345 Örebro
None

Postadress

Box 30000
Örebro, 70135

Liknande jobb


29 juni 2024

Kock till Toftaskolan

Kock till Toftaskolan

28 juni 2024

Kock/Försäljare

Kock/Försäljare

28 juni 2024