OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Pilträdsskolan och Pilträdets förskola är en grundskola och förskola med ca 350 elever och personal. Vi har barn/elever från 1 år till 16 år. Huvudman är Stiftelsen Källan i Västerås och vi finns på Vallby.
Nu söker vi dig som vill arbeta som kock och köksansvarig i vår skolrestaurang. Du vill utveckla och göra matupplevelsen för våra barn/elever ännu större. Vi ser måltiden som en viktig del av barnen/elevernas hela dag hos oss, då den ger förutsättningar för att vi ska lyckas med vårt huvuduppdrag- en livslång lust att lära. Våra barn/elever behöver dig om du är en person som vill väcka intresse för måltiden, blir lycklig av matlagning och vill inspirera till nya smaker. Du är även en person som inspireras av möten med människor, både elever och vuxna. Vi söker dig som letar efter ett omväxlande arbete där ni i köket tillsammans med övrig personal på skolan gör skillnad varje dag för våra barn/elever.
Arbetsbeskrivning
Uppdraget går ut på att servera frukost på morgonfritids, laga och servera lunch till skolan och förskolans barn/elever och personal och även servera mellanmål på eftermiddagen till barnen på fritids.
Vi söker dig som lagar god och näringsrik mat som presenteras på ett tilltalande sätt. Du ska ha en passion att laga mat från grunden och anse att det är viktigt med ekologiska och närproducerade råvaror. Du lagar mat efter säsong. Vi undviker hel- och halvfabrikat i vår servering, med några få undantag. Vi har många barn/elever från andra kulturer/länder och vi vill att det syns i den mat som serveras. Vi önskar även att du är kunnig inom vegetarisk mat.
Du ansvar för planering, tillagning och inköp utifrån budget och har egenkontrollsansvar. Du uppskattar att ha barn och ungdomar som gäster. Du är social, stresstålig, noggrann och flexibel. Förutom matlagning ingår även diskning och städning av köksutrymmet. Du kommer arbeta tillsammans med en annan kock på heltid och en diskare på halvtid. Du säkerställer att ni tillsammans varje dag lagar måltider av hög kvalitet och där mycket av maten är miljömedvetet tillagad från grunden.
Kvalifikationer
Du ska vara utbildad kock och gärna ha erfarenhet av att arbeta i skolkök. Du ska även ha kunskaper om allergikost/specialkost/önskekost, hygienutbildning, planering av menyer, vara kreativ, näringsberäkning, ansvarstagande och lösningsfokuserad i ditt arbetssätt. Du har lätt för att samarbeta. Du är en driven och trygg person med ett positivt förhållningssätt. Du kan ta snabba beslut om förutsättningarna förändras.
Du gillar att skapa en trivsam miljö i skolrestaurangen och har barnen/elevernas bästa i fokus. Du har lätt för att samarbeta och kommunicera med såväl elever, vårdnadshavare och kollegor. Du behärskar svenska i tal och skrift. Du kan och är van vid att hantera officepaketet, digitala möten i olika former, planera måltider, sköta beställningar och följa upp ekonomi digitalt.
Utmaningar
Arbetet i skolköket hos oss kan under delar av dagen vara mer intensiva än andra och god förmåga att leda sig själv och andra är en förutsättning. Att säkerställa att alla i teamet gör det som behövs för stunden och prioritera för att skapa möjligheter för elevernas matglädje är önskvärda förmågor för att du och teamet ska trivas och utvecklas på arbetet. En annan utmaning är även att laga mat som passar barn/elever från 1 år till 16 år.