OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Om Strandgården
Strandgården är en mötesplats för alla åldrar belägen vid havet i Villshärad, norr om Halmstad. Gården drivs i kristen regi av Stiftelsen Fritidsgårdar vars huvudmän är Equmeniakyrkans församlingar och Equmeniaföreningar i region öst. Verksamhetens mål är att erbjuda varje besökare en personlig upplevelse av det kristna budskapet, gemenskap och rekreation. På gården finns campingplatser, rum med vandrarhemsstandard, restaurang, café och bageri. Strandgården erbjuder en alkohol- och drogfri miljö.Den huvudsakliga verksamheten äger rum mellan mars och oktober med konferenser, kurser, läger, gudstjänster och ett varierat program under högsommarveckorna. Övrig tid på året planeras nästa verksamhetsår. Vill du vara med och utveckla verksamheten tillsammans med föreståndaren? Stiftelsen Fritidsgårdar söker nu kock till Strandgården.
Om verksamheten
På Strandgården serverar vi frukost, lunchbuffé, á la carte meny, fika med kaffebröd, smörgåsar och pizza mm. Vi har bageri och glassförsäljning. Vi vill utveckla utbudet med mer ekologiska livsmedel och vegetariska rätter, gärna baserade på lokala råvaror tillagade på ett modernt och effektivt sätt.
Verksamheten är varierad. Ibland har vi läger med många ungdomar och ibland verksamhet för personer med funktionsvariation. Samtidigt finns det vandrarhems- och campinggäster som bor på gården under hela säsongen eller bara enstaka nätter. Det innebär att vi anpassar serveringen efter gästernas behov och önskemål. Ibland överraskar vi med grillbuffé, fisk & skaldjursbuffé eller våfflor till kaffet. Det kräver att du är flexibel och gillar de här utmaningarna. Vi ser gärna att det finns möjlighet att beställa "Take Away" och vi är positiva till annan utveckling.
Arbetsuppgifter
Du har ansvar för den dagliga driften i köket som tillagning, inköp, inventering, egenkontroll, HACCP, lokalvård, sopsortering, introduktion av säsongsanställd personal samt leder personalen, dvs allt som kan förekomma i en restaurang verksamhet. Under högsäsong och andra tider på året kompletteras verksamheten med säsongsanställd personal samt volontärer som sköter den dagliga driften.
Kvalifikationer
Som person är du ansvarstagande och engagerad. Under högsäsong är tempot högt. Du kan prioritera, fatta beslut och samtidigt skapa en god arbetsmiljö i köket även i stressiga situationer. Du är resultatorienterad och förstår sambandet mellan ekonomi och produktion i köket. Du har förmåga att motivera, inspirera och leda säsongsanställd personal och volontärer - både unga och äldre.
Du tycker om människor och är kommunikativ och har lätt för att samarbeta med föreståndare och styrelse.
För att lyckas med uppdraget har du flera års erfarenhet av yrket samt intresse för hotell & restaurangverksamhet i ett idéburet sammanhang. Du är redo att ge gästerna på Strandgården ”det lilla extra” som de inte förväntar sig.
Du är utbildad kock, gärna med arbetsledarutbildning och lagar god husmanskost. Du är beredd att ta ett helhetsansvar för det som rör mat på Strandgården.
God svenska i tal och skrift är ett måste för att hantera kommunikation och rapportering. Du behöver också kunna kommunicera på engelska och vara van vid att arbeta i olika IT-program. Dina personliga egenskaper och kunskaper kommer vara avgörande.
Tillträde: Mars 2022 eller efter överenskommelse
Anställningens omfattning: Heltid. Tills vidare. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.
Giltigt B-körkort krävs
Arbetstid: Oreglerad arbetstid
Övrigt: Vi har avtal med VISITA och Hotell- och restaurangfacket, HRF.
Vi handlägger ansökningarna löpande.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.