OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Vill du bli en del av en prisbelönad skolrestaurang och ingå i ett team där utveckling av klimatsmart mat står i fokus? Då är detta tjänsten för dig! Vi på Tullängsgymnaset söker nu en engagerad kock som tillsammans med oss vill fortsätta att utveckla vår verksamhet.
Om tjänsten
På Tullängsgymnasiets restaurang serverar vi mat lagad från grunden med omsorg om djur, natur och människor. För oss i restaurangen och caféet är det därför självklart att så långt som möjligt använda närproducerade, ekologiska, KRAV- och rättvisemärkta råvaror. Vårt café är en samlingsplats för både elever och personal.
Som kock hos oss kommer du tillsammans med dina kökskollegor tillaga all mat från grunden. Vi erbjuder tre varmrätter varje dag som lagas med omsorg. Menyn är varierad och erbjuder allt från modern sk. husmanskost till modernare rätter. Till måltiden finns självklart även en stor säsongsanpassad sallad/grönsaksbuffé, bröd, diverse spreads och dryck.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
• tillaga, utveckla och presentera klimatsmart lunch grönsaker och sallader i säsong.
• utveckla vegetariska maträtter/smaker
• skapa recept i kostdataprogram
• utföra alla i kök/restaurang vanligt förekommande arbetsuppgifter såsom matlagning, servering och disk
• egenkontroll
• inköp
• aktivt bidra till verksamhetens kvalitetsutveckling
Kompetenskrav
• utbildad kock
• dokumenterad erfarenhet/utbildning av specialkost och vegetarisk matlagning
• goda kunskaper om rot och grönsakers egenskaper
Som kock i vårt team bör du vara trygg, flexibel, initiativrik och ha en förmåga att inspirera andra. Du har ett kreativt tänkande och har service som en av dina främsta egenskaper. Du har ett positivt förhållningssätt mot gäster och kollegor och förstår att ditt engagemang har avgörande betydelse för våra gästers upplevelse och vår utveckling. Du har förmåga att bygga relationer såväl internt som externt. För arbetet krävs goda kunskaper i svenska, både tal och skrift, för att dokumentera det som verksamheten kräver. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!
Meriterande
• erfarenhet av beställningssystem ex Raindance/Örebro kommuns beställningsportal
• erfarenhet av service och bemötande
• erfarenhet av salladstillverkning i säsong
• erfarenhet från storkök
• erfarenhet från Hotell och Restaurang
• erfarenhet av att arbeta med ungdomar
• goda IT-kunskaper
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: 16 augusti
Antal tjänster: 1
Anställningsform: vikariat
Sysselsättningsgrad: 100%
Tillträde: fr.o.m. 16 augusti t.o.m. 22 december
Antal tjänster: 1
(tillsättning sker under förutsättning att erforderligt beslut fattas)
Om arbetsplatsen
Vårt arbete har uppmärksammats både lokalt och nationellt. Under de senaste åren har vi vunnit Örebro kommuns interna miljöpris, Örebroregionens och White Guide Juniors i kategori som Årets klimat kök och Örebro kommun vann Årets skolmatskommun 2018.
• Örebro kommuns interna miljöpris 2020
• White Guide Junior Årets Klimatkök 2020
• White Guide Junior Årets Klimatkök 2017 (Se den klimatsmarta filmen här!)
• Örebroregionens energipris 2016
• Örebro kommuns interna miljöpris 2014
Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb .
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 30 maj.
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande.
Välkommen med din ansökan!
Kontaktpersoner på detta företaget
Peter Örbring, Enhetschef
019- 21 38 74
Kerstin Awad, Distriktsköterska
019-21 49 44
Eva Cading, Enhetschef Barn och familj
019-21 27 11
Ann-Sofie Vennerstrand, Rektor
019-21 20 52
Emelie Rådström Sipinen, Enhetschef
019-21 25 35
Peter Thermaenius, Rektor
070-631 44 90
Mona Hansen, Förskolechef
019-21 40 84
Johanna Gancarz, Utvecklingsledare
019-21 32 23
Mona Öhrn, Kontorschef
076-551 39 76
Anna Lorinius, Rektor
019-21 49 67