OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Grand Hôtel är ett klassiskt landmärke mitt i centrala Stockholm. Som ett av Skandinaviens ledande femstjärniga deluxe hotell kombinerar Grand Hôtel en rik historia med ständig utveckling och förfining. Hotellet har idag 279 rum, varav 70 är sviter och 11 är signatursviter. Den mest spektakulära är Prinsessan Lilian sviten på hela 330 kvm. Här finns dessutom sex restauranger; Verandan, Grand Soleil och Cadierbaren samt Mathias Dahlgrens restauranger, ett förstklassigt spa samt 23 konferens- och festvåningar. Lokalerna består av historiska Vinterträdgården, Spegelsalen och Bolinderska Palatset som kompletteras med nya, modernt inredda, lokaler. Bakom kulisserna kan vi stoltsera med en floristavdelning, egen tapetserarverkstad, styckbod, kallskänk, konditori och olika á la carte-kök samt vinkällare och Room Service.
Grand Hôtel är en plats där personalen gör skillnad och tillsammans skapar vi, med passion och stolthet, minnesvärda upplevelser för våra gäster. Grand Hôtel är ett helägt dotterbolag till FAM AB och det enda hotellet i Sverige som är med i Leading Hotels of the World.
OM VÅRA KÖK
Vi på Grand Hôtel strävar alltid efter att utveckla och kvalitetssäkra våra mat- och dryckesavdelningar. Vi söker nu dig som har ett stort engagemang och passion för matlagning.
Gemensamt för arbetet i alla våra kök är vårt stora fokus på kvalitet och värdering av hantverket inom matlagning. Vi gör så mycket som möjligt från grunden i samtliga av våra kök.
OM ROLLEN
Just nu söker vi en kock som vill arbeta i en dynamisk roll, där arbetet kombineras mellan vår styckbod och vårt eventkök. Arbetet i respektive kök är uppdelat periodvis mellan eventkök och styckbod.
I vårt Event- och Bankettkök tillagas alla varma rätter som serveras på våra event. Menyn ändras cirka två gånger per år och inkluderar både svenska klassiker och internationella rätter, anpassade efter gästernas önskemål. På Grand Hôtel arrangeras allt från storslagna event till mindre privata bjudningar.
I styckboden förbereder vi klassiska kötträtter som paté, korv, Wallenbergare och fonder. Styckning av kött och beredning av fisk är en naturlig del av det dagliga arbetet som kock i styckboden.
VI SÖKER
Vi söker dig som har erfarenhet och ett genuint intresse för storskalig, högkvalitativ matlagning samt grundläggande kunskaper i styckning och kötthantering. För att trivas i denna dynamiska roll behöver du både vara flexibel med arbetstider samt ha god förmåga att snabbt anpassa dig till nya situationer. Du behöver även ha god samarbetsförmåga samt vara en pålitlig lagspelare.
Vi söker även följande egenskaper och kvalifikationer:
Positiv, strukturerad och noggrann
Minst tre års erfarenhet som kock, med erfarenhet från både svenska och internationella kök
Dokumenterad kockutbildning eller motsvarande erfarenhet
God kunskap om HACCP
Du måste vara minst 18 år och kunna tala flytande svenska eller engelska
Arbetstiderna sker enligt ett rullande schema och inkluderar både vardagar, kvällar och helger.
GRAND HÔTEL SOM ARBETSPLATS
Grand Hôtel har flera restauranger och kök, vilket innebär stora utvecklingsmöjligheter och chans att bygga en långsiktig kökskarriär för rätt person. Du kommer att arbeta med högkvalitativa råvaror, fantastiska produkter och kollegor med djup kunskap och erfarenhet. Det finns även ett kontinuerligt kunskapsutbyte och samarbete mellan köken. Som kock på Grand Hôtel omfattas du av HRF kollektivavtal.
OM TJÄNSTEN
Tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning
Förmåner inom Grand Group
DIN ANSÖKAN
Som en del av rekryteringsprocessen genomför vi bakgrundskontroller.
Du som går vidare i processen kommer att bli inbjuden till hotellet inom kort.
Varmt välkommen med din ansökan via Cheffle redan idag!
2-4 års erfarenhet