OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Är du en kreativ och kvalitetsmedveten kock som trivs att arbeta med barn och ungdomar? Måltidsenheten söker nu en kock till Vintrosa
Om tjänsten
Som kock hos oss kommer du jobba i ett mindre kök med en ytterligare två kollegor, där ni lagar mat från grunden till Vintrosa skola och förskola. Du kommer tillhöra ett större team med kockar från olika skolkök, där vi sammanlagt är 11 personer. Vi söker dig som har ett genuint intresse för mat och god service. Det är viktigt att tänka klimatsmart vid både inköp, matlagning samt presentation av maten i restaurangen och inför elever. Hos oss lagar vi mat från grunden, väljer råvaror med omsorg, tar fram nya recept, bakar bröd, och gör stora salladsbufféer. Förutom intresset för mat söker vi dig som trivs med att arbeta i en miljö med barn- och ungdomar. I dina sysslor ingår även att gå med transportvagnar med mat till förskolan och att serva dem med vissa sysslor. Transporterna sker utomhus. Gott teamarbete och laganda är en av våra nycklar till framgång!
Huvudsakliga arbetsuppgifter
• laga, servera och presentera klimatsmarta luncher anpassade för både skola och förskola
• utföra alla i kök/restaurang förekommande arbetsuppgifter
• vara med i utvecklingen av måltiden och matkvaliteten
• planera produktion och göra inköp
• tillaga specialkost
• sköta egenkontroll
• aktivt bidra till verksamhetens kvalitetsutveckling
• aktivt arbeta med verksamhetens mål och resultat
Kompetenskrav
• kockutbildning
• erfarenhet av att laga mat i storkök
• erfarenhet av att planera produktion och göra inköp
• erfarenhet av att laga specialkost
I rollen som kock behöver du ha goda kunskaper i svenska både i tal och skrift då rollen kräver god kommunikation. Du är flexibel, initiativrik och vill bidra med din kunskap till vår verksamhet. Du har ett positivt förhållningssätt mot gäster och kollegor samt förstår att ditt engagemang har avgörande betydelse för barnen, deras matupplevelse och vår utveckling. Du är van att ta eget ansvar och har lätt för att samarbeta med andra. Rollen kräver även god datorvana då du kommer göra beställningar, söka information på intranät samt recept i kostdatasystem med mera.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Meriterande
• erfarenhet av kök med restaurang/servering
• E-handel och kostdataprogram
• goda kunskaper i vegetarisk matlagning
Omfattning och tillträde
Anställningsform: tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 87,5%
Tillträde: enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1
Om arbetsplatsen
Du kommer ingå i arbetslaget Latorp, Vintrosa, Almbro och Brickebacken. Vid vissa tillfällen, särskilt sommartid, hjälps arbetslaget åt att bemanna verksamheterna. Du kommer att vara placerad på Vintrosa skola som är en skola upp till årskurs 6. På Vintrosa skola serverar vi knappt 350 portioner inkl. utskick. Del av måltiderna är till förskolan som ligger i angränsande lokaler. Restaurangerna har höga klimatmål och är KRAV-certifierade. Vi arbetar kontinuerligt med vår arbetsmiljö och månar om varandra.
Övrig information
Om du erbjuds anställning inom barnomsorg, förskola eller skola är du skyldig att visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.
Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb .
Intervjuer kommer att ske digitalt. På orebro.se/jobb/digitalaintervjuer kan du läsa mer om våra digitala intervjuer och hur du kan förbereda dig.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 7 december.
Välkommen med din ansökan!
Skyddade personuppgifter? Läs mer om hur du ansöker på orebro.se/jobb/skyddadepersonuppgifter
Kontaktpersoner på detta företaget
Peter Örbring, Enhetschef
019- 21 38 74
Kerstin Awad, Distriktsköterska
019-21 49 44
Eva Cading, Enhetschef Barn och familj
019-21 27 11
Ann-Sofie Vennerstrand, Rektor
019-21 20 52
Emelie Rådström Sipinen, Enhetschef
019-21 25 35
Peter Thermaenius, Rektor
070-631 44 90
Mona Hansen, Förskolechef
019-21 40 84
Johanna Gancarz, Utvecklingsledare
019-21 32 23
Mona Öhrn, Kontorschef
076-551 39 76
Anna Lorinius, Rektor
019-21 49 67