OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kriminalvårdens uppgift är att genom frivård och fängelser verkställa de påföljder som domstol dömer ut, driva häkten och utföra transporter samt göra personutredningar i brottmål. Uppgifterna ska utföras på ett sätt så lagföring kan ske effektivt och återfall i brott förebyggas. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet, utan att kompromissa i fråga om samhällets säkerhet och trygghet.
Verksamhetsområdet Salberga är en del av Kriminalvården region Mitt och består av anstalten och häktet Salberga. Anstalten är sluten, och utgör tillsammans med häktet en verksamhet med 343 platser och sysselsätter ca 250 anställda. Verksamheten är placerad i tätorten Sala. Verksamhetsområdet leds av en kriminalvårdschef tillsammans med ett antal kriminalvårdsinspektörer.
Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning av erforderligt beslut om inrättande av tjänst.
ARBETSUPPGIFTER
Kockarna lagar mat till häkteshusen på Salberga. Vi producerar även mat till andra verksamhetsområden, en verksamhet vi har för avsikt att utveckla. Salbergas kök tillämpar cook-and chill-metoden och lagar idag ca 700 dagsportioner.
Arbetsuppgifterna är alla i ett storkök förekommande som planering, inköp, tillagning av kost,
paketering samt egenkontroll i enlighet med gällande lagstiftning.
Köket har även ansvar för den självförvaltning som finns på anstaltshusen, som utbildning och information till intagna samt kontroll av kökshandbokens tillämpning.
Personalstaben i köket är nu 4 kockar, 1 köksföreståndare samt 2 kostassistenter. De senare hanterar företrädesvis självförvaltningen.
KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig med kockutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
Flexibilitet, god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete värderas högt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet.
Du ska dela kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tro på att männskan är utvecklingsbar.
Erfarenhet av att arbeta i storkök är meriterande. En god pedagogisk förmåga för att stödja och handleda intagna är meriterande, likaså erfarenhet från egenkontroll enligt HACCP.