OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Hägersten-Älvsjö är en av 13 stadsdelsförvaltningar i Stockholms stad. I dag är vi stadens näst största stadsdelsområde med ca 130 000 invånare. Stadsdelsförvaltningen erbjuder förskola och fritid, omsorg om äldre och personer med funktionsnedsättning, socialtjänst, förebyggande och trygghetsskapande arbete, stadsutveckling och parkskötsel. Vi är drygt 3000 medarbetare som tillsammans arbetar för att skapa bra förutsättningar och service för de som bor i stadsdelsområdet.
Den kommunala förskoleverksamheten hos oss är den största i Stockholms stad och vi arbetar kontinuerligt och systematiskt med verksamhetens utveckling utifrån det kompetenta barnet och en lärande organisation.
Årstabergs förskolor består av sju förskolor Årstaberg/Årstadal.
Enhetens ledning består av rektor, biträdande rektor och pedagogista. På varje förskola finns en samordnare som tillsammans med ledningen bildar en ledningsgrupp. Vi söker nu en kock på vikariat på 80% (fyra dagar i veckan) till Förskolan Svängens kök då vår nuvarande kock snart går på föräldraledigt i drygt ett halvår. Förskolan har 82 barn och ca 17 medarbetare.
På våra förskolor har vi egna kockar som lagar mat från grunden. Enheten arbetar med Stockholms stads matstrategi för förskola och som en del i det arbetet träffas enhetens kockar för gemensamma köksnätverk som är ett forum för kompetensutveckling och samarbete.
Arbetsbeskrivning
Du planerar, tar emot, förbereder och tillagar från grunden.
Du serverar näringsriktig, varierande, god och bra komponerande måltider utifrån stadens matstrategi och din egen planerade matsedel. Du erbjuder en likvärdig special- och allergikost på ett säkert sätt. Du presenterar maten på ett sätt som väcker barnens matlust och blir en källa till glädje.
Som kock samverkar du med pedagogerna för en gemensam filosofi kring mat och att måltiden blir ett tillfälle för en lustfylld och trevligt tillfälle att kunna äta, prata och lära sig om mat.
Du planerar inköp och leveranser och gör beställningar via stadens e-handelsportal och ansvarar för att ta emot och hantera varuleveranserna.
Beställning av de ekologiska varorna som har störst effekt ur miljö och hälsosynpunkt prioriteras.
Du ansvarar för att minska klimatpåverkan genom att erbjuda fler vegetariska måltider och genom framförhållning i menyplaneringen för att minska matsvinn.
Du ansvarar för hur matsvinn hanteras och utvecklar tillsammans med kollegor och ledning en hållbar och klimatsmart förskola.
Du ansvarar för god hygien och renlighet, att budgeten hålls och egenkontrollen genomförs. Du rapporterar till miljöförvaltningen vid eventuell inspektion.
Du ansvarar för disk, rengöring av vitvaror och följer hygienrutiner i matsal och köksutrymmen.
Du ansvarar för att informera och kommunicera veckans matsedel samt specialkost och allergier till berörda.
Du ansvarar för att löpande utveckla din kunskap inom ditt verksamhetsområde och du håller dig informerad om nya regler och riktlinjer.
Kvalifikationer
Gymnasieexamen från restaurang och livsmedelsprogrammet, yrkesutbildning ( YH) inom restaurang och livsmedel eller motsvarande.
Utbildning i livsmedelshygien- och livsmedels säkerhet/ HACCP ( lägst basutbildning ca 1 dag) som är aktuell och uppdaterad ( inte äldre än tre år) samt erfarenhet av tillämpning av detta system.
Aktuell och dokumenterad arbetslivserfarenhet ( minst 1 år) av att på heltid ha arbetat inom storkök/ skolrestauranger, förskola eller motsvarande verksamhet med tillagning, servering, livsmedelshygien, beställningar, menyplanering samt i övrigt förekommande delar som ingår i tjänsten.
God kunskap om allergier och specialkost, vegetarisk och vegansk mat och även hur olika diagnoser påverkar barns matupplevelse.
Du läser, pratar och skriver obehindrat på svenska.
Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.