Kock/Kokerska/Husmor/Köksföreståndare

Arbetsbeskrivning

Vi är en grundskola med en öppen Katolsk profil där ca: 450 barn från Förskoleklass upp till år 9 tillbringar sina skoldagar. Vi driver även två Förskoleavdelningar med barn som är mellan 3-5 år gamla. På vår skola arbetar ungefär 50 pedagoger i den pedagogiska verksamheten och ett 20-tal personer i vår Supportgrupp.
Med start augusti 2014 ska vi efter viss ombyggnation börja laga skolmåltider själva i vårt eget kök. Därför söker vi Dig som är en arbetsglad person med goda ledaregenskaper, matglädje och med förmågan att hålla många bollar i luften.
Ditt jobb kommer innebära att som köksansvarig arbeta med alla uppgifter som förekommer i ett kök tillsammans med vår nuvarande personal. Vi kommer att strävar efter att laga så mycket som möjligt från grunden (även vårt bröd) samt tänka näringsmedvetet och ekologiskt. Köket serverar under skolåret (augusti-juni) dagligen frukost och mellanmål till våra fritidsbarn och förskolebarn och lunch till alla elever personal.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att ansvara för planering av meny, inköp, praktisk matlagning och kvalitetsuppföljning. Du blir arbetsledare för kökspersonalen, ansvarar för livsmedelsbudget och för att verksamheten följer de lagar som gäller kring hygien- och säkerhet för driften av ett kök. Förutom detta innebär arbetet också att tillsammans med övriga i köket förbereda, tillaga, servera, plocka undan, diska och städa så att allt flyter så lätt som möjligt under dagen. Ibland har vi också fester i huset kring våra olika traditioner och då är det Du som får samordna, planera och arrangera kring dessa.

Kvalifikationer:
För det första måste Du gilla att jobba med barn/ungdomar och kanske har Du erfarenhet sedan tidigare av det? Men vi ser också att Du har:
- en dokumenterad kockutbildning, annan likvärdig utbildning eller dokumenterad jämförbar erfarenhet
- meriterande och dokumenterad kunskap inom specialkost
- erfarenhet av att planera menyer
- kunskap om och känner till inköpsrutiner
- kunskap om livsmedelshygien och erfarenhet av egenkontrollprogram/HACCP
- har ett intresse av och kunskap kring ekologiska och närproducerade råvaror
- flerårig praktisk erfarenhet av yrket eller erfarenhet av liknande tjänst
- datorvana
- erfarenhet av Arbetsledning och som Teambildare


Personliga Egenskaper
Som person ser vi att Du är positiv, stolt och passionerad för ditt yrke och kan, törs och vill ge av dig själv. Du har ett genuint intresse för mat, är kreativ och ställer höga krav på kvalitet. Vi söker dig som kan prioritera, vara noggrann och sköta ditt arbete självständigt. Du ser vad som behöver göras och ser till att det blir gjort. Du har ett trevligt, vänligt och professionellt bemötande! Du behärskar svenska och/eller engelska och det är meriterande om du även kan flera språk då våra elever och personal kommer från många olika nationaliteter. Du ska vara flexibel till sättet ha en utvecklad känsla för service Ibland måste Du också vara beredd på att kunna ställa upp för dina arbetskollegor när det behövs. Vi utgår från att du är en person som har lätt för att samarbeta med andra och att du är noggrann och lösningsorienterad.

Personalen i köket utgör en mycket viktigt del av vår skola så du måste ha mycket goda ledaregenskaper och kunna motivera och utveckla dina medarbetare. För oss är det viktigt att du ser varje människa som en individ och att du tillsammans med dina kollegor strävar efter att skapa en miljö där alla har möjligheten att trivas och känna sig välkomna.

Kontaktpersoner på detta företaget

Förskolechef & Bitr. Rektor Ingvor Carlsson
031-3387630
Rektor Paddy Maguire
031-3387630

Sammanfattning

Besöksadress

LILLA DANSKA VÄGEN 26
GÖTEBORG

Postadress

LILLA DANSKA VÄGEN 26
GÖTEBORG, 41274

Liknande jobb


Köks- och konferensansvarig

Köks- och konferensansvarig

1 november 2024

Köksmästare

10 oktober 2024

Handledare café

Handledare café

2 september 2024

Köksföreståndare till anstalten Mariefred

Köksföreståndare till anstalten Mariefred

30 augusti 2024