OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Måltidsservice uppdrag är att producera och leverera välsmakande och näringsriktiga måltider till kommunens kärnverksamheter. Vi utför detta med etiska och miljömässiga värderingar på ett professionellt sätt och till rätt kvalitet. I Piteå kommuns förskolor, skolor och inom äldreomsorgen produceras ca 10 000 portioner varje dag.
Som anställd i Måltidsservice bemanningspool får du tillfälle att arbeta i olika kök med varierande arbetsuppgifter under kortare perioder. Du får ett omväxlande och intressant uppdrag med möjlighet att aktivt bidra till utvecklingen av Måltidsservice verksamhet.
Alla arbetsuppgifter förekommande i köken. Du roterar i första hand på våra slutberedningskök inom skola och förskola. Vid behov ska du även kunna arbeta i produktions- och tillagningskök med tillhörande elevrestauranger.
Som anställd i bemanningspoolen täcker du upp för kortare frånvaro i Måltidsservice kök. Du kommer att arbeta ensam eller i grupp. Arbetsuppgifter och arbetsplatser kan variera från dag till dag.
Arbetsuppgifter/arbetsbeskrivning
I arbetsuppgifterna ingår att slutbereda och servera dagens olika lunchalternativ, tillreda en varierad salladsbuffé samt tillreda/förbereda och servera frukost och mellanmål (även alternativ anpassade för barn med behov av specialkost). Du ansvarar för en säker livsmedelshantering samt för egenkontroll, god hygien, disk och städ i köket. Vidare ingår beställning av mat från produktionsköket samt beställning av varor i e-handel efter gällande avtal och inom ramen för fastställd budget. I det dagliga arbetet sker dialog med såväl pedagoger som barn; ett gott bemötande är därför betydelsefullt.
Kvalifikationer
Restaurangutbildning på gymnasienivå eller likvärdig utbildning som arbetsgivaren finner lämplig och/eller att du har dokumenterad erfarenhet som kock eller måltidspersonal inom storkök och/eller restaurang. Tillräckliga kunskaper i svenska, både i tal och i skrift, för säker hantering i storkök. Goda kunskaper inom data och de program som används i arbetet är meriterande. Köksarbete är ett fysiskt och ibland tungt arbete och ställer därför krav på god fysik.
Du har god kunskap om:
• Slutberedning
• Råvaror
• Specialkost
• Hygien
• Egenkontroll
• Städ
• Ergonomiskt arbete i verksamheten
• Storköksutrustning
Du har förmåga att anpassa arbetet efter verksamhetens behov och har en helhetssyn på uppdraget. Du följer de kostpolitiska riktlinjerna och gällande rutiner samt arbetar mot uppsatta mål. Du är professionell och serviceinriktad samt lyhörd för gästernas önskemål. Du är van att organisera och utföra ditt arbete självständigt och bidrar aktivt till ett gott arbetsklimat samt till erfarenhetsutbyte både inom arbetsgruppen och med andra yrkesgrupper.
Information om tjänsten
Semestertjänst mån-fre. Heltidsmått 40 timmar/vecka.
Tillträde 2023-02-01 eller enligt överenskommelse.
För tjänsten krävs B-körkort och tillgång till bil.
För ytterligare information kontakta:
Petra Rankvist, enhetschef 0911-696507
För ytterligare information kontakta:
Petra Rankvist, enhetschef, 0911- 69 65 07
Facklig företrädare
Carola Berggren Kommunal 0911-934 18
Välkommen med din ansökan senast 230118