OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Kosters Trädgårdars Kooperativ driver restaurang och bageri med fokus på hantverk, bra råvaror, hållbarhet och att ge inspiration till omställning. Detta gör vi mitt i Kosters Trädgårdars grönskande odlingar på ön Sydkoster utanför Strömstad.
Under sommarmånaderna har vi vår intensivaste period. Restaurangen håller öppet mycket och vi har många anställda på plats. Restaurangen har främst lunchservering, med ett fåtal rätter som är baserade på säsongens råvaror, i så hög grad som möjligt från vår trädgård. På helgkvällarna serverar vi uppskattade surdegspizzor och naturvin. Vi varierar menyerna varje vecka beroende på vilka råvaror som finns tillgängliga. Resten av året är lugnare och det finns större utrymme för t.ex. kulturevenemang och fester. Utöver detta lagar vi också ofta mat till deltagare i trädgårdens kurser.
Vår vision
Vi är den självklara mötesplatsen och samarbetspartnern för de som vill vara med, uppleva och skapa en hållbar och inspirerande matkultur. Vi gör medvetna val och värnar om mathantverket. Vi förstår värdet av råvaror och kan med vår kunskap servera mat som gör jorden rikare och mer levande än hur vi fann den.
Vem är du?
Vi söker dig som är driven och har passion för mat och dryck producerat på ett hållbart sätt
Du vill samarbeta med trädgården och utgå från vad som finns att skörda när du planerar menyer
Du är kreativ och ekonomiskt strategisk för att hålla nere råvarukostnader
Du har bra koll på livsmedelshygien
Du är självständig, trygg i din matlagning och har ett högt tempo
Du har erfarenhet från att jobba i restaurangkök
Du är lösningsorienterad och flexibel
Du tycker om att arbeta i grupp och kan leda köksbiträden
Tjänsten
Du har ansvar att arbeta nära våra trädgårdsmästare och planera menyer som följer vår odlingssäsong. I arbetet ingår att ansvara för köket och upplärning av köksbiträden samt att diska, städa, viss servering, planering, tillagning av personalmat, specifika beställningar, att arbeta mot minimerat svinn etc. Här har du chans att utvecklas som kock och vara med och önska vilka fantastiska råvaror som kollegorna i trädgården ska odla till köket.
Från augusti eller enligt överenskommelse.
Provanställning i två månader med möjlighet att få en fast tjänst i rollen som kökschef.
Maj - september, 80-100%. Vid eventuell förlängning: Oktober - april, 50-80%
Praktiskt
Boende av enklare standard på Koster kan erbjudas om du inte hittar ett på egen hand. Det går att bo i Strömstad men i och med att det är en färjetur på 30-60 min mellan Strömstad och Koster får man då sova över på ön vissa dagar.
Ansök
Är du intresserad och vill veta mer? Skicka din ansökan till jobb@kosterstradgardar.se
www.kosterstradgardar.se @kosterstradgardar