OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm – vår huvudstad med miljoner drömmar, förväntningar och ambitioner. Vi jobbar för alla som lever här idag och i framtiden. Nu söker vi dig som vill tänka stort, nytt och annorlunda med oss – för stockholmarna.
Välkommen till oss
Beckombergaskolan är en omtyckt F-6 skola som ligger i Bromma.
Skolan har ca 530 elever och ca 75 anställda. Skolan har kompetenta och lösningsinriktade medarbetare med stort intresse och engagemang för elevernas utveckling och lärande. Vi har en komplett elevhälsa med ett elevhälsoteam och en särskild undervisningsgrupp F-6.
Elever, personal och vårdnadshavare trivs på vår skola!
De senaste åren har skolan vuxit mycket och vårt elevunderlag är under ständig förändring. Det innebär ett behov av att både bevara väl upparbetade rutiner och traditioner och att samtidigt utveckla dem i takt med skolans förändrade behov.
Restaurangen Matlunden har eget tillagningskök som idag tillagar ca 2000 portioner/dag, både till vår egna skola och till andra skolor i närområdet. Här kan du läsa mera om vår skola: Beckombergaskolan
Din roll
Du planerar, förbereder och tillagar mat från grunden. Du serverar en näringsriktig, varierande, god och bra komponerade måltid utifrån stadens matstrategi och planerad matsedel. Du erbjuder en likvärdig special- och allergikost på ett säkert sätt och du informerar och kommunicerar veckans matsedel och specialkost till berörda.
Du presenterar maten på ett sätt som väcker barnens matlust och blir en källa till glädje.
I egenskap av köksansvarig så hanterar du inköp, beställningar via stadens e-handelsportal samt planerar bemanning i samråd med administrativ chef.
Tillsammans med kollegor och ledning ansvarar du för att utveckla en hållbar och klimatsmart skola med så lite matsvinn som möjligt. Du ansvarar för att minska klimatpåverkan genom att erbjuda flera vegetariska måltider varje vecka. Du ansvarar för god hygien och renlighet, för disk och rengöring och följer hygienrutiner i kök och matsal.
Din kompetens och erfarenhet
Du har stor kunskap om specialkost, säker mat och skollagens krav på näringsriktig mat. Utöver detta har du god datorvana samt god samarbetsförmåga. Vidare så ser vi att du har:
Gymnasieexamen från restaurang och livsmedelsprogrammet, yrkesutbildning (YH) inom restaurang och livsmedel eller motsvarande.
Utbildning i livsmedelshygien och livsmedelssäkerhet/HACCP som är aktuell och uppdaterad (inte äldre än tre år) samt erfarenhet av tillämpning av detta system.
Flera års erfarenhet av att ha arbetat inom storkök.
God kunskap om allergier och specialkost, vegetarisk/vegansk mat och även hur olika diagnoser påverkar barns matupplevelse.
Kunna läsa, prata och skriva obehindrat på svenska
God datorvana.
Erfarenhet från arbetsledning är meriterande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.