OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Stockholm utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.
Arbetsplatsbeskrivning
Lindeparkens gymnasiesärskola är en skola för elever med funktionsvariationer.
Vi finns centralt vid Skärholmens centrum med närhet till vacker natur och allmänna kommunikationer. Hos oss går ca 80 elever på vårt individuella program.
Vår profil kultur och hälsa genomsyrar verksamheten och estetiska lärprocesser, pedagogisk odling, fysisk aktivitet och friluftsaktiviteter är framträdande. Vi erbjuder även korttidstillsyn (KTT) för elever, före och efter skoldagen samt under lov, i skolans lokaler.
Läs mer på http://lindeparkensgymnasiesarskola.stockholm.se
Arbetsbeskrivning
Lindeparkens gymnasiesärskola har ett tillagningskök och vi serverar ca 150 portioner per dag. Av dessa portioner är stor del specialkost och annan individuellt behovsanpassad kost, då vår verksamhet kräver flexibilitet och anpassning till den enskilda eleven.
Till de ungdomar som har korttidstillsyn serveras även frukost och mellanmål samt luncher under lov.
Du kommer i rollen som köksbiträde arbeta tillsammans med övrig kökspersonal för att erbjuda eleverna den bästa tänkbara matupplevelsen. Dina arbetsuppgifter består i att biträda vid matlagning, tillreda salladsbuffé, förbereda skolans restaurang för servering samt iordningställande före- under- och efter lunch och mellanmål. I arbetet ingår även diskning, lokalvård, göra egenkontroller med dokumentation samt ta emot varuleveranser.
Vid kockarnas frånvaro under lov tillagar du självständigt enklare luncher samt specialkost och individuellt anpassad kost till de elever som behöver detta.
Maten som serveras i skolrestaurangen ska alltid vara, god, tilltalande, modern, nyttig. Tillsammans arbetar vi för att minska matsvinnet, höja andelen ekologiskt och utveckla skolmåltiden. Skolmaten är viktig för att eleverna ska få en bra skoldag och skolresultat.
Tjänsten kräver stor flexibilitet och det är viktigt att du tar ansvar för dina arbetsuppgifter på ett effektivt sätt och att du kan samarbeta med övrig personal på skolan. Du måste vara anpassningsbar och arbetet kräver att du är stresstålig, har bra tålamod samt god fysik.
Tjänsten är på 75% med arbete 6 timmar per dag. Arbetsdagen börjar 07:30.
Kvalifikationer
Utbildning inom restaurang/storhushåll samt minst 3 års erfarenhet från skolkök. Meriterat är erfarenhet från särskola eller annan verksamhet riktad till personer med funktionsvariationer.
Tillräckliga kunskaper för att självständigt tillaga enklare luncher och specialkost vid kockarnas frånvaro under lov.
Kunskap och erfarenhet av att tillaga special- och allergikost.
Du är ansvarstagande, självgående, stresstålig och villig att både lära och tänka nytt. Du är flexibel och vet att alla uppgifter, stora som små är minst lika viktiga.
Du ska kunna planera och organisera ditt arbete. Du ska kunna hantera oförutsedda händelser och kunna omprioritera vid behov.
Du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga samt ett lågaffektivt bemötande.
Du har initiativkraft och drivkraft för att tillsammans med övriga medarbetare i köket föra arbetet framåt.
Du talar, läser, skriver och förstår svenska bra. Det är viktigt såväl ur säkerhetssynpunkt som i kommunikationen med elever och övriga medarbetare.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet
Övrigt
I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och 30 gymnasieskolor med olika inriktningar.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.