OBS! Ansökningsperioden för denna annonsen har
passerat.
Arbetsbeskrivning
Beskrivning
Måltidsenheten ansvarar för all offentlig gastronomi i Köping, från förskolor till seniormat.
Måltidsenheten består av 34 kök och cirka 115 medarbetare. Nu söker vi dig som vill anta utmaningen och bli en del i vår viktiga verksamhet samt en viktig medarbetare i vårt arbetslag i Ullviköket.
Ullviköket är Köping kommuns största kök. Det finns många fördelar med att arbeta i ett stort kök som Ullviköket, men det passar inte alla! Vi är ett lättsamt och härligt gäng på 14 personer. Vi lagar både äldreomsorgsmat och skolmat vilket ger stor variation i både matlagningstekniker och maträtter. Matlagningen sker i två parallella tillagningssystem som i sin tur innebär många varierade arbetsuppgifter under en dag.
Vi lagar cirka 800 portioner skolmat under terminerna. Till skolan lagar vi 3 maträtter varje dag, varav minst en är vegetarisk. Fem dagar i veckan året om (även helgdagar) lagar vi även cirka 900 portioner till äldreomsorgen. Till äldreomsorgen lagar vi 4 - 6 olika maträtter varje dag. Äldreomsorgsmaten packas i ett kylt rum. Mycket av verksamheten styrs av ett väl inarbetat koncept. Men givetvis finns det även utrymme för dina egna tips och idéer, då främst kring skolmåltiderna.
Arbetsuppgifter
I ditt arbete ingår förutom matlagning även många andra moment som råkostberedning, dietmatlagning, matsalsarbete och dialog med våra besökande gäster. Under en arbetsdag ska du snabbt och smidigt kunna växla mellan olika arbetsuppgifter enligt ett dagligt turschema. Andra administrativa delar som ingår är redovisning, egenkontroll, varumottagning, beställningar via webben och arbete i kostdatasystem samt alla övriga i ett storkök förekommande arbetsuppgifter.
Du kommer också att jobba mycket i vårt kostdatasystem Mashie därför är god datorkompetens och erfarenhet av att arbeta i webbaserade system ett krav ex. Officepaketet. Det finns alltid kollegor att fråga om råd tills du kommit in i våra rutiner.
Kvalifikationer
Vi söker dig med lägst 3-årigt gymnasium inom restaurang– och livsmedelsprogrammet eller annan utbildning/dokumenterad erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Som person behöver du vara kundfokuserad och ha en väl utvecklad servicekänsla. Du är självklart målfokuserad och arbetar strukturerat samt inser betydelsen av vällagad mat och vikten av den positiva upplevelsen kring måltiden.
Här ser vi möjligheter före hinder, du ser lösningar istället för problem. Du deltar med engagemang i vårt ständiga utvecklingsarbete. Du ska även ha kunskap och erfarenhet kring de vanligaste specialkosterna. Erfarenhet av att laga konsistensanpassad kost är ett krav.
Utifrån att vi måste kunna tillaga mat utifrån instruktioner/recept där det inte finns utrymme för fel behöver du ha goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Du behöver vara uthållig, ha lätt för att lära nytt (främst kring vårt kostdatasystem).
Varmt välkommen med din ansökan!
I våra verksamheter gäller lagen om registerkontroll (2000:873). Ytterligare information lämnas i samband med eventuellt anställningserbjudande.
Villkor
Heltid (100 %), semestertjänst. Arbete även röda dagar i veckorna innebär 38,25 timmars arbetstid/vecka. Ob-tillägg utgår enligt avtal.
Lön: Individuell lönesättning. Förbered ditt löneanspråk inför eventuell intervju.
Vår kommun
Köping ligger i Västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är betydelsefullt och gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag.
Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.